Managed switches voor een perfecte PROFINET infrastructuur

PROFINET Switch

Automatisering netwerken worden steeds complexer en normale, onbeheerde switches kunnen niet meer aan deze eisen voldoen. Met de nieuwe Helmholz 4 en 8-poort beheerde PROFINET-switches kunnen gebruikers de mogelijkheden van hun PROFINET-netwerken volledig benutten. Dit komt doordat een van de belangrijkste functies van een beheerde PROFINET-switch de prioriteit bepaling. Deze switch kan onderscheiden of een bepaald frame een web query, een FTP-bestandsoverdracht, een media stream of een PROFINET-frame is. Bij een hoge transmissiebelasting kunnen de belangrijke frames dus geprioritiseerd worden om verliezen te voorkomen.

Met een GSDML bestand kunt u op de gebruikelijke manier de Helmholz-switches integreren in uw automatiseringsomgeving. Het compacte en industriële ontwerp voor een DIN rail draagt hieraan bij, evenals de web interface voor configuratie en diagnose. Het is ook mogelijk om een ​​diagnose en / of configuratie via Telnet, SSH of USB uit te voeren.

De ondersteunde PROFINET-protocollen, zoals LLPD, DCP of zelfs diagnosealarmen, kunnen eenvoudig worden geconfigureerd en beheerd. De transmissiesnelheid van maximaal 100 Mbps, die kan worden gedefinieerd voor elke poort, is evenzeer een standaard kenmerk als de PROFINET Conformance Class B en de MRP Client voor transmissiesecuriteit via ringredundantie.
Daarnaast kan de netwerkconfiguratie worden toegewezen aan de hand van de apparaatnaam. Individuele poorten kunnen ook worden geactiveerd of gedeactiveerd. Apparaatvervanging is gemakkelijk mogelijk zonder extra programmeringsapparaat. Firmware-updates van de nieuwe Helmholz-switches kunnen gemakkelijk via de webinterface uitgevoerd worden.

Additional features
– Quick and easy configuration and diagnosis via web interface or PROFINET
– Configuration via command lines (Telnet, SSH, USB)
– Media redundancy: MRP client
– Port mirroring
– Network statistics (frames and errors)
– Time synchronization via SNTP