“eloProg” het modulaire veiligheidssysteem van elobau

“eloProg” is het modulaire veiligheidssysteem van elobau, dat de signaalbewaking van veiligheidstoepassingen bij machines en installaties overneemt. Met dit systeem kunt u uw machine eenvoudig op uw veldbus aansluiten middels de beschikbare veldbusmodules.

Het voldoet aan de veiligheidsklassen SIL 3, SILCL 3, PL e en categorie 4. Door de variabele opbouw van eloProg zijn de ingangen te gebruiken voor verschillende functies. Ze dienen bijvoorbeeld voor de bewaking van opto-elektronische scanners, lichtbarrières, lichtgordijnen, magnetisch geactiveerde sensoren en veiligheidsmatten, evenals voor een 2-handenbediening of het aansluiten van noodstopschakelaars.

De eloProg-basismodule heeft acht in- en twee uitgangsparen. Deze kan als veiligheidsbewaking zonder extra modules worden gebruikt, maar kan tevens ruimtebesparend worden uitgebreid tot maximaal 72 veiligheidsingangen met in totaal 16 veilige OSSD-uitgangen (paren). Hiervoor zijn er verschillende extra eloProg uitbreidingsmodules beschikbaar, die met de basismodule communiceren via een gepatenteerde 5-weg-bus, waaronder, onder andere relaisuitgangsmodules, welke belast kunnen worden met 6 A en 250 VAC. Voor bewaking beschikken ze over extra breekcontacten.

Binnen het eloProg programma bieden we u onze veldbusmodules met interfaces voor Profibus DP,Profinet, DeviceNet, CANopen, EtherCAT, en Ethernet/IP. Deze modules geven alle informatie uit het veiligheidssysteem via de bus door aan uw PLC besturing en vice versa. Ook hebben we een USB-Interface module ontwikkeld. Deze module kan middels de USB aansluiting verbonden worden met een PC. Deze module is speciaal ontwikkeld voor de machines waar geen PLC aanwezig is, maar u toch invloed wilt kunnen uitoefenen op de veiligheidsbesturing.

U kunt ook gebruik maken van onze bustransfermodule. Deze kunt u decentraal plaatsen in een schakelkast, dicht bij de sensoren op uw machine. Deze worden dan slechts nog lokaal bekabeld naar deze schakelkast, om vervolgens via de bustransfermodule, middels één enkele kabel, gekoppeld te worden aan de basismodule in de hoofdschakelkast.
Dit zal u flinke besparingen opleveren in bekabelingswerkzaamheden.

De bustransfermodule is een transparante module, welke niet gezien wordt als uitbreiding, waardoor het geen gevolgen heeft voor het maximum aantal uitbreidingen.