Multiprotocol IO-Link master in beschermingsklasse IP67 en IP69K

IO-Link Master

De TBEN-L-8IOL voor Profinet, Ethernet/IP en Modbus TCP biedt indrukwekkende eigenschappen met een additionele power supply voor actuatoren, geoptimaliseerd power management en eenvoudige IO-Link integratie.

Turck’s IO-link portfolio is nu verder uitgebreid met de TBEN-L-8IOL multiprotocol IO-Link master in beschermingsklasse IP67 en IP69K. De ethernet block I/O module biedt acht IO-Link master poorten in de robuuste TBEN-L behuizing. De Module ondersteunt de klasse B standaard bij vier van de acht poorten. Actuatoren zoals IO-Link ventielblokken of robot grijpers kunnen voorzien worden van een geïsoleerde power supply tot 2 ampère. De actuator groepen kunnen tijdens bedrijf uitgeschakeld worden. De hulpspanning kan niet alleen permanent uitgeschakeld worden maar op elk gewenst moment, afhankelijk van de proces data. Gebruikers kunnen hun power management optimaliseren door een efficiënt gebruik van de aangesloten IO-Link apparatuur.

Zoals alle andere IO-link masters van de TBEN serie, beschikt de TBEN-L-8IOL tevens over de SIDI eigenschap, wat staat voor “Simple IO-Link Device Integration”. In Profinet engineering projecten kunnen IO-Link apparaten van Turck en Banner toegevoegd en geconfigureerd worden door drag & drop in de hardware configuratie. Programmering wordt hierdoor niet meer noodzakelijk. De TBEN-L-8IOL is tevens voorzien van FLC functionaliteit. Als Field Logic Controllers, of FLC’s, kunnen de modulen eenvoudige elementaire besturingstaken zelfstandig uitvoeren. Dit maakt het de gebruiker mogelijk om kleine applicaties te implementeren zonder de noodzaak voor een additionele PLC. In grotere applicaties kan de FLC functie de bovenliggende besturing ontlasten door het voor verwerken van de data. Configuratie en programmering worden gerealiseerd met behulp van het ARGEE weg gebaseerde engineering systeem.

Als multiprotocol apparaat kan de TBEN-L-8IOL IO-Link master module gebruikt worden in ethernet netwerken met Profinet, Ethernet/IP of Modbus TCP ethernet masters zonder noodzakelijke tussenkomst van de gebruiker. Andere multiprotocol eigenschappen zoals een switch voor lineaire typologieën en een web server zijn standaard geïntegreerd in de nieuwe TBEN-L-8IOL. De apparaten zijn eind 2016 beschikbaar.