Naadloze integratie van IO-Link devices

sidi

Integratie was nog nooit zo eenvoudig, alle parameters van de IO-Link devices liggen vast in de PROFINET configuratie zonder dat extra tools of programmering daarvoor zijn vereist, kortom SIDI (= Simple IO-Link Device Integration).

SIDI betekent enkel nog een IO-Link device in de configuratie toevoegen alsof het een sub-module van het PROFINET Device betreft. Dit bespaart niet alleen de noodzaak voor additionele software, welke up-to-date gehouden dient te worden, maar bespaart ook op de commissioning tijd.

Doordat de IO-Link devices al zijn geïntegreerd in de .gsdml file door Turck, hoeft de gebruiker niet langer device specifieke files bij te houden zoals bij configuratietools het geval is. De gebruiker ontvangt de complete set aan apparaat specifieke parameters kant-en-klaar vanuit deze .gsdml files. Alle IO-Link device parameters staan tot uw beschikking en bij uitwisseling van IO-Link devices worden automatisch de IO-Link device parameters toegepast op het nieuwe IO-Link device. Tevens wordt er gecontroleerd of het juiste device op de juiste IO-Link poort aangesloten is zodat fouten uitgesloten zijn.

IO-Link devices zijn normaal gesproken via configuratietools buiten de besturing om, of via een IO-Link functieblok vanuit de besturing te configureren. Hoewel bij IO-Link revisie 1.1 het ook mogelijk is om een image van de device parameters in de IO-Link Master poort te creëren, hebben de meeste gebruikers de voorkeur de device parameters binnen de besturing gecontroleerd beschikbaar te hebben. In de besturing worden PROFINET devices geconfigureerd door middel van .gsdml files. Turck biedt nu de mogelijkheid om IO-Link devices direct vanuit de .gsdml file te configureren, zonder tussenkomst van functieblok of configuratietool.