Netwerksegmentatie voorkomt problemen

De Netwerk-engineers van Helmholz zien een groeiend aantal problemen ontstaan binnen PROFINET installaties. Oorzaak is dat netwerken steeds groter worden en dat PROFINET installaties meer en meer geïntegreerd worden met andere netwerken.

Het gaat vaak heel lang goed zegt Bart Pape, technical Manager bij Helmholz Benelux. Totdat er in eens “vreemde” storingen ontstaan op de installaties. Deze storingen hebben vaak te maken hebben met de koppelingen tussen de verschillende ethernet netwerken. Dit kan zowel door verbindingen tussen de automatiseringsnetwerken onderling (OT) als bij integratie van OT met de IT netwerken binnen de bedrijven.

In nieuwe installaties/machines kunnen deze problemen voorkomen door direct vanuit het ontwerp een WALL IE als bridge of NAT-router te plaatsen. Maar wat als de installatie voorheen goed gefunctioneerd heeft, en er nu ineens problemen ontstaan?

Het plaatsen van een router vereist wijzigingen in de configuratie. Aanpassingen in de software dienen te worden doorgevoerd. Dit is niet eenvoudig te realiseren. Het plaatsen van een WALL IE als bridge is dan een eenvoudig alternatief.

In de WALL IE kunnen netwerkdeelnemers die met elkaar mogen communiceren eenvoudig op IP of poortnummer geconfigureerd worden. Zo behoudt u de controle over uw netwerk.

Bart Pape: “mijn advies: voorkom problemen en plaats altijd een WALL IE bridge/router tussen uw machine/installatie en het andere ethernet netwerk”.

 Meer informatie over de WALL IE: https://www.helmholz-benelux.eu/product/wall-ie-industrial-ethernet-bridge-and-firewall/

Video over de WALL IE: https://www.youtube.com/watch?v=__RdQmHQoHU&rel=0

 

Voor meer informatie of een toelichting kunt u contact opnemen met:

Dolf van Eendenburg, tel. 085-4010710, mail: dolf.vaneendenburg@helmholz-benelux.eu


Helmholz Benelux B.V.

Elektraweg 5
3144 CB  Maassluis
Tel. +31 85 4010 710

www.helmholz-benelux.eu
info@helmholz-benelux.eu