contact met systeem integrators en eindgebruikers

B.E.S.D.

Wij zijn als PI Vereniging verheugd om het nieuwe lid B.E.S.D. te verwelkomen, graag stellen zij zich voor: B.E.S.D. levert embedded computer systemen en datacommunicatie producten voor de industriële markt. Voor PROFIBUS en PROFINET zijn dat de producten van EKS uit Duitsland. Sinds enkele jaren is BESD de distributeur van EKS voor de Benelux. EKS ontwikkeld en produceert datacommunicatie producten die communiceren via Multimode of Singelmode glasvezel.

Dit zijn producten met analoge en digitale I/O, RS232, RS422, RS485, Modbus, CAN, PROFIBUS, Ethernet en PROFINET interfaces. Glasvezel heeft als voordeel dat er grote afstanden mee kunnen worden overbrugt (5km voor Multimode en tot 100km voor Singlemode) met behoud van de maximale baudrate, geen EMC invloeden, galvanische ontkoppelingen van verschillende systemen (voorkomen van een aardlus) en ongevoelig is voor blikseminslag. Dit laatste kan een belangrijke rol spelen bij industriële complexen en infrastructuur projecten. Voor de glasvezel aansluiting kan worden gekozen uit ST, SC en E2000 connectoren.

Voor PROFIBUS zijn er uitvoeringen om point-to-point, multidrop en redundante netwerken te realiseren via een glasvezelverbinding. De modules zijn voorzien van een FiberView systeem. Hiermee heeft de monteur in het veld direct, doormiddel van LED’s, een grove indicatie van de status van de glasvezelverbinding. Rood – geen glasvezelverbinding, geel – nog werkende verbinding maar verdient aandacht en groen – een goede verbinding. Verder heeft men een alarmcontact ter beschikking voor het melden van een storing zoals bijvoorbeeld een breuk in de verbinding. Hetzelfde geldt voor de managed PROFINET switch die ook leverbaar is met alleen RJ45 aansluitingen. Deze EKS producten zijn PROFINET en PROFIBUS gecertificeerd. De PROFINET switch heeft ook een DNV certificaat. Door lid te worden van PI Nederland willen we dat onderstrepen en op deze manier contact zoeken met systeem integrators en eindgebruikers. Projecten gerealiseerd met PROFIBUS modules: de besturing van windmolens en kleppenbesturing van waterzuiveringinstallaties.