meerwaarde PI vereniging “lidmaatschap heeft in het eerste jaar al zijn vruchten afgeworpen voor E-T-A”

In 2012 is E-T-A Benelux lid geworden van de PI vereniging. Daar wij ons nieuw product, een PROFIBUS compatible distributiesysteem voor 24VDC zekeringsautomaten de SVS16, op de markt brachten, waren wij op zoek naar marketing mogelijkheden. Een goed begin was het internet, al PROFIBUS googeld kom je automatisch terecht bij de site van PI.

Op de homepage van PI België vonden we heel wat informatie en deze site wekte terzelfder tijd onze interesse. Wat was deze PI vereniging, wat doen ze en nog belangrijker wat kunnen zij voor ons betekenen? Een logische stap was een beurs bezoeken waar PI aanwezig was. Dus nieuwsgierig en open-minded hebben we eerst aandachtig geluisterd naar de sprekers tijdens de verschillende PI lezingen en daarna de stand bezocht voor verdere informatie. Hier hebben we voor de eerste keer kunnen kennismaken met de Innovation Boulevard, een voorstelling van nieuwe PROFIBUS/PROFINET gerelateerde producten waaruit de bezoekers het innovatiefste product kiezen. Op een beurs is het niet altijd zo evident om uitgebreid te praten en wij hadden toch nog verscheidene onbeantwoorde vragen. Om die redenen werden wij met plezier uitgenodigd op de PI dag België te Edegem. De PI dag is het beste te omschrijven als een meeting van personen en bedrijven die een link hebben met PROFIBUS & PROFINET. Klein maar “to-the-point “, er waren verscheidene lezingen, workshops en men had de mogelijkheid om op een rustige en informele manier kennis te maken met de producten van de exposanten, leden van PI Belgie. Daar het op een PI dag enkel draait om PROFIBUS & PROFINET is het voor de bezoeker en exposant productief en informatief. Op deze dag hadden de bezoekers ook nog de mogelijkheid om hun stem uit te brengen voor het innovatiefste product. En als afsluiter werd dan ook de prijs toegekend. Niet alleen het winnend PI-lid werd geëerd, maar er werd ook een iPad verloot tussen de bezoekers die hun stem hadden uitgebracht.

Wij, E-T-A Benelux, waren nu wel overtuigd van de mogelijkheden die het PI lidmaatschap met zich meebracht en omdat we in de Benelux actief zijn werden we lid van PI België en Pi Nederland. Ook waren we overtuigd van de voordelen die de Innovatie Boulevard met zich meebrengt. De Innovatie Boulevard voor België was al voorbij maar die van PI Nederland was later in het jaar en gaf ons dus de mogelijkheid om onze SVS16 “The Missing Link” in te schrijven. We namen samen met PI Nederland deel aan de beurzen waar we met volle overtuiging onze SVS16 “The Missing Link” promootte. Op de PI dag in het Evoluon te Eindhoven hebben we onze eindsprint ingezet en het resultaat was de Award voor het innovatiefste product. Het PI lidmaatschap heeft in het eerste jaar al zijn vruchten afgeworpen voor E-T-A en zijn SVS16, het is duidelijk dat dit nog maar het begin is. Het PI collectief geeft zijn leden veel mogelijkheden door de kracht van netwerking en dit op verscheidene manieren, waarvan de Innovatie Boulevard één van is.

Voor 2013 zullen wij natuurlijk proberen het succes van Nederland te herhalen in België waar we met onze SVS16 “The Missing Link” zullen deelnemen aan de Belgische versie van de Innovation Boulevard op de beurs Indumation en de PI dag. Het zal een harde en leuke strijd worden met onze collega’s leden maar het is veeleer belangrijker om alle nieuwe PROFIBUS & PROFINET producten in de kijker te stellen en hiermee de voordelen voor de gebruikers naar buiten te brengen. Winnen is zeer zeker een kers op de taart, maar deelnemen is in het geval van de Innovation Boulevard zeker belangrijker.

Auteur: Bart Stroobants E-T-A Benelux