Je bekijkt nu Waarom PI Nederland op Elektrotechniek 2013?

Waarom PI Nederland op Elektrotechniek 2013?

Met meer dan drieëntwintig duizend bezoekers is Elektrotechniek 2013 een mooi moment geworden waar veel bezoekers en exposanten elkaar hebben gevonden. De nadruk voor wat betreft de branche lag vooral op de installatiebranche. Van een crisis was minder te merken, doordat de deelnemende exposanten goed hadden uitgepakt om de aanwezige bezoekers het naar hun zin te maken en te voorzien van de nieuwtjes die de markt te bieden heeft.

Maar ook de industrie was ruimschoots vertegenwoordigd, waarbij de bezoeker zich niet alleen kon laten voorlichten voor wat betreft het aanbod van producten, maar zich ook kon laten bijpraten in verschillende lezingen.
Vanuit de industrie was PI Nederland vertegenwoordigd als platform waar de bezoeker terecht kon voor een onafhankelijk advies. Uit de reacties hebben we kunnen opmaken dat veel bezoekers dit erg hebben gewaardeerd. We hebben veel mensen kunnen helpen bij hun vraagstukken en vaak was de koppeling naar leden snel gelegd, ook was er veel animo voor het volgen van de certified trainingen welke door PI in samenwerking met de Trainings Centers worden aangeboden. Daarnaast hebben we veel bezoekers mogen uitnodigen voor de PROFIdag 14 november 2013.

PROFIstudents

Ook hebben we de spin-off van het project PROFIstudents mogen ervaren. Door de samenwerken met AVANS Hogeschool hebben we woensdag de gedreven studenten mogen ontvangen, om de bezoeker bij te praten over de applicatie die zij hebben gemaakt. Dat de organisatie en de lid bedrijven worden herkend door de oud leerlingen, wordt beaamd door de oud studenten die wij ook hebben mogen ontvangen op ons platform.

Al met al waren er meer dan vijftig bedrijven vertegenwoordigd op de stand van PI Nederland, met als overeenkomstige techniek PROFIBUS, PROFINET en IO-Link. Gezamenlijk hebben we ons ingezet voor de bezoeker met een positieve beursdeelname als vereniging PI Nederland.