Je bekijkt nu PI technologie voor proces automation

PI technologie voor proces automation

De technologieën van PI (PROFIBUS & PROFINET) vormen een sterke ruggengraat voor het volledige scala aan toepassingen binnen de proces automatisering. Alle specificaties en richtlijnen worden ontwikkeld op basis van de eisen van de gebruikers binnen de productie -en procesautomatisering.


PROFIBUS is de enige veldbus die voor beide toepassingsgebieden inzetbaar is, waarbij PROFINET hard op weg is om in beide omgevingen te w0rden toegepast. Vandaag de dag kan PROFINET worden gebruikt in elke productie-automatisering toepassing. Met functies zoals CiR (Configuration in Run), Redundancy, Time synchronization, Time stamping (Sequence of Events) en de bewezen gestandaardiseerde proxy oplossing voor het integreren van veldbus systemen van elk type, vormen hiervoor een uitstekende basis. De organisatie is volop bezig om de extra functionaliteiten die voor de proces industrie nodig zijn te integreren . Wanneer de ontwikkeling voor het ” PA profiel voor PROFINET ” is voltooid, wordt het consequent gebruik van PROFINET vanuit het veld tot aan het besturingssysteem mogelijk in niet-gevaarlijke gebieden. Voor gevaarlijke zones zal tot nog toe worden voldaan door de integratie van PROFIBUS PA- systemen.

We zien een snel groeiende trend van de integratie van Industrial Ethernet in de proces automation, zelfs tot op veldniveau. Met de beschikbare functies is PROFINET goed op weg om marktleider in procesautomatisering te worden. Verschillende aangesloten bedrijven hebben dit erkend en zijn begonnen met het aan bieden van PROFINET producten binnen hun procesautomatisering gamma.