Je bekijkt nu PROFIBUS, PROFINET en PROFIsafe telling geeft positief resultaat

PROFIBUS, PROFINET en PROFIsafe telling geeft positief resultaat

Op de persconferentie tijdens de PI Duitsland meeting, werden door PI voorzitter Karsten Schneider de laatste cijfers bekend gemaakt voor het aantal nodes betreft PROFIBUS, PROFINET en PROFIsafe ook werd door Nathan Mather de introductie gedaan van Intel’s nieuwe Ethernet-controller geoptimaliseerd voor de eenvoudige implementatie van zowel PROFINET RT en IRT.

 

  • PROFIBUS Node Count: In 2012 werden 3,5 miljoen PROFIBUS-nodes toegevoegd, waarmee het totaal op 43,6 miljoen staat. Waarbij er 7,5 miljoen uit de procesautomatisering komt.
  • PROFINET Node Count: Tegen het einde van 2012, werden 1,5 miljoen nodes toegevoegd, dit betekend dat de installed base van PROFINET knooppunten op 5,8 miljoen staat.

Schneider heeft ook aangekondigd dat 600.000 extra PROFIsafe nodes in 2012 zijn toegevoegd, een stijging van 50% ten opzichte van het voorgaande jaar, dit brengt het totaal op 2,15 miljoen. Door de onafhankelijkheid van de organisatie is PI de enige veldbus die deze cijfers bekend maakt. Voor zowel PROFIBUS en PROFINET wordt het aantal bepaald door verkoopcijfers onafhankelijk gecontroleerd door een neutrale derde partij.

Na de onthulling van Schneider was het Nathan Mather van Intel die aankondigde dat de nieuwste I210 Ethernet controller chip het implementeren van PROFINET nog eenvoudiger maakt. Intel was betrokken bij het definiëren van de oorspronkelijke Ethernet specificaties. De nieuwe controller ondersteunt GB en Fast Ethernet en is geoptimaliseerd voor laag vermogen werking.

Door de integratie van IEEE1588 is het ideaal voor PROFINET IRT toepassingen als PROFINET IO. Optimalisaties voor PROFINET omvatten vier hardware queues en software defined uitgangen voor tijd gebaseerde signalen en tijd stamping. Maar het is de samenwerking met KW Software, Phoenix Contact software off-shoot, die echt het verschil maakt, zei Mather, omdat het optimaliseren voor PROFINET afhankelijk is van het delen van de hardware en software taken. Mather beschreef de samenwerking met KW-software als een “doorbraak” voor het IRT in het bijzonder. “U kunt beginnen met RT en gemakkelijk overstappen naar IRT met de I210,” legde hij uit.