Pilot Plant Projects

De Avans Hogeschool is met de opleiding Industriële Automatisering nauw betrokken bij de PROFIdag 2017. Op de PROFIdag zijn ruim 40 studenten in 11 groepen aanwezig om aan een pilot plant project te werken of een project te demonstreren. De studenten maken hierbij gebruik van componenten of producten van de diverse aanwezige bedrijven op de PROFIdag en gaan over PROFINET, PROFIBUS en/of IO-Link.

Veel PI leden stellen voor de Pilot Plant Projects kennis en apparatuur ter beschikking aan de studenten. Hieronder volgt een overzicht met een korte beschrijving van wat er per groep te zien is op de PROFIdag.

Lid: Balluff B.V.
Opdrachtomschrijving: Siemens functieblokken in de meeste actuele TIA portal versie voor Balluff IO-Link signaal lampen.

Lid: B.E.S.D. Benelux
Opdrachtomschrijving: Stellen glasvezel en WIFI modules ter beschikking en mogelijk ook een 3G router. Modules communiceren via multimode (of singlemode) glasvezel. Dit project kan samen werken met de Weidmuller groep. Weidmuller stelt o.a. gereedschap voor het aansluiten glasvezel ter beschikking.

Lid: PROCENTEC
Opdrachtomschrijving: De Atlas module wordt verbonen aan het AAF PROFINET netwerk. Er zal gebruikt gemaakt worden van de ComBricks voor het PROIBUS netwerkgedeelte van de AAF. Door Avans wordt een internetverbinding opengesteld om tijdens de PROFIdag te gebruiken om een en ander te demonsteren.

Lid: ifm electronic b.v.
Opdrachtomschrijving: Tank met metingen (druk, temp. 2 niveau) en IO-link display en IO-link master met PROFINET.

Lid: Sick B.V.
Opdrachtomschrijving: Sick stelt soortgelijke apparatuur als in de practicumopstelling bij Avans wordt gebruikt ter beschikking. Deze apparatuur zal verbinden worden met een PLC van Avans.

Lid: ATS, Applied Tech Systems B.V.
Opdrachtomschrijving: Nader te bepalen.

Lid: Turck B.V.
Opdrachtomschrijving: Volgende apparatuur wordt ter beschikking gesteld: 8 poorts IO-Link master module : TBEN-L5-8IOL, Inductieve coupler, IO-Link Hub 16 in/uit, IO-Link temperatuur sensor, IO-Link druk sensor en Codesys HMI/PLC met profinet: TX507-P3CV01.

Lid: Weidmüller Benelux B.V.
Opdrachtomschrijving: Weidmuller stelt gereedschap ter beschikking dat gedemonstreerd zal worden tijdens de PROFIdag. Tevens wordt er één of meerdere I/O modules ter beschikking gesteld om te aten zien dat de hardware verbindingen correct werken.

Lid: WAGO Nederland B.V.
Opdrachtomschrijving: Stelt een PROFIBUS master die met Codesys geprogrammeerd kan worden ter beschikking. Kan gekoppelt worden aan de andere apparatuur van WAGO die al in bezit is van Avans (o.a. een steppermotor).

Lid: SEW Eurodrive B.V.
Opdrachtomschrijving: (Onder voorbehoud) SEW stelt een Servo trainingsmodule ter be-schikking die verbonden zal worden met een Siemens PLC van Avans.

Lid: JUMO Meet- en Regeltechniek B.V.
Opdrachtomschrijving:
JUMO stelt een I/O link controller regelaar ter beschikking en een regelaar met een actuator en sensor in één (verwarmingselement met temperatuur meting). Er zal een PID regeling gebouwd moeten worden. Er zal software ter beschikking gesteld worden om een en ander te configureren. Eventueel kan dit compleet gemaakt worden met een WinCC applicatie.

Lid: Prokorment
Opdrachtomschrijving:
Prokorment zal apparatuur van Indu-Sol om netwerken te diagnostiseren. Dit projectgroepje gaat zich deze apparatuur eigen maken, zodat ijdens de PROFIdag dit groepje bij de andere groepjes de gebouwde netwerken kan analyseren.