Programma 2020

Schrijf u nu gratis in voor de online PROFI kennisweek op 3, 4 en 5 november. Na registratie kunt u aangeven welke webinars u wilt volgen. U maakt zo uw individule programma met de onderwerpen van uw keuze!

Programma online PROFI kennisweek

Dinsdag 3 november

9:30-10:00


Recent technical developments in the PROFIBUS, PROFINET en IO-Link community
Karsten Schneider, PI International
In his presentation, Karsten will focus on current developments and organizational topics in PI. From a technology point of view, PI made a lot of efforts to develop standardized information models for vertical communication from shop floor devices to the cloud. Karsten will present PIs strategy in creating these models. Furthermore he will present latest changes in PIs organization, including the integration of omlox – an indoor location technology – in PIs portfolio besides PROFIBUS, PROFINET and IO-Link.
10:30-11:00
PROFINET in de procesindustrie, de mogelijkheden en uitdagingen
Gerjan Woelders, Turck B.V.
Na de vraag waarom Ethernet pas laat in de industrie werd geimplementeerd, komt al snel de vraag waarom de technologie ook nu nog nauwelijks wordt gebruikt in de procesindustrie. Dit is mede door de bijzondere eisen die de procesindustrie stelt, vooral met betrekking tot explosiegevaarlijke gebieden. Mis deze kans niet om de mogelijkheden en uitdagingen van PROFINET in de procesautomatisering te leren kennen.
11:30-12:00
Van PROFINET naar de Cloud
Diederick Nab, Wago
In dit webinar gaat Diederick Nab van Wago in op de diverse uitdagingen bij het overzetten van data naar de Cloud. Welke protocollen zijn er beschikbaar, wat zijn de technische stappen en welke data zet je over naar de Cloud? Ook is er aandacht voor de vervolgvraag: wat kun je met deze data in de Cloud en welke kennis is er nodig om hier optimaal gebruik van te kunnen maken.
13:00-13:30

IO-Link, PROFIsafe, PROFINET: Veilig en snel verbonden
Roel Janssen Laurent van der Pluijm, Murrelektronik B.V.
Iedereen die een machine of installatie bouwt heeft er mee te maken; analoge, digitale en safety signalen. Een PROFINET installatie voorziet in al deze behoeften. Maar hoe kunnen we dit veilig en snel realiseren? In een praktijkcase laten we dit zien. Ook gaan we nader in op PROFINET, PROFIsafe, PROFIenergy en IO-Link. Daarna geven we het stokje over aan Festo die de PROFIdrive bespreekt.
14:00-14:30

Standaardisatie bij het aansturen van servodrives
Johan Adriaens, Festo B.V.
Gebruik maken van gestandaardiseerde motion protocollen zoals Profidrive over Profinet heeft grote voordelen.
Het waarom vertellen we tijdens onze webinar en we geven een korte uitleg over de meest gebruikte applicatieclasses binnen Profidrive.
In de demo tonen we hoe een servodrive moeiteloos geïntegreerd wordt in een Siemens PLC omgeving en aangestuurd wordt in applicatieklasse AC4.

Woensdag 4 november

   
10:30-11:00

Koppeling van IO-link , Profinet en OPC UA
Dirk Kop, JUMO Meet- en Regeltechniek B.V.
Jumo presenteert een praktijkcase waarbij de bakoven van een klant via IO-link, PROFINET en OPC UA gekoppeld is aan de Cloud. IO-link sensoren van temperatuur, luchtvochtigheid en druk zijn via Profinet gekoppeld aan een controller die de besturing van de oven verzorgt. De data van de Oven wordt via OPC UA in de CLOUD vastgelegd zodat deze overal ter beschikking is.
11:30-12:00

Managed switches binnen PROFINET – onnodige extra kosten?
Bart Pape, Helmholz Benelux
Bart Pape, PROFINET specialist en Technical Manager bij Helmholz Benelux neemt u mee in de wereld van switches. De switch is een van de belangrijkste onderdelen voor een succesvolle PROFINET-applicatie. Welke switches kunnen binnen PROFINET ingezet worden? Hoe bereikt u met switches het meest optimale PROFINET-netwerk ontwerp? Schrijf u in voor de webinar, en krijg het antwoord op deze, en vele PROFINET switch vragen.
13:00-13:30

Een dag als netwerk engineer: van stilstand tot productie
Elco Docter, PROCENTEC
Elco neemt u mee in zijn dag als netwerk engineer. Aan de hand van een case bij een powerplant vertelt hij u onder andere welke tools nodig zijn om netwerken door te meten en om eventuele verstoringen in kaart te brengen. Hiermee kan downtime worden voorkomen en kosten bespaard.
Elco’s jarenlange ervaring met het verrichten van maintenance en het verhelpen van storingen in industriële netwerken, maakt hem de aangewezen persoon om u meer te vertellen over dit onderwerp en eventuele vragen te beantwoorden.

Donderdag 5 november

9:30-10:00

PROFINET to the Field within Process Plants
Andreas Hennecke, Alexander Gilles, Pepperl + Fuchs B.V.
Industry 4.0 and the Industrial Internet of Things are standard in the manufacturing industry. In the process industry, on the other hand, there was previously no network standard capable of quickly transferring large amounts of data from the field level to the information level of the Industry 4.0 architecture. With the new Ethernet advanced physical layer, Ethernet-APL for short, Pepperl+Fuchs and other companies are now setting a major milestone. Ethernet-APL includes long cable lengths, explosion protection, and interoperability, enabling continuous and transparent communication across all hierarchy levels.
10:30-11:00

Single Pair Ethernet- De standaard interface voor Industrial IoT
Charles Preeker, Weidmüller Benelux
Het speelveld van industriële automatisering verandert: data moet overal en altijd beschikbaar zijn. Ethernet is daarvoor het aangewezen platvorm. SPE brengt de sensoren naar Ethernet.
Dit webinar informeert u over de motivatie om Single Pair Ethernet in te voeren.
11:30-12:00


2-draads Ethernet
De eenvoudige fysieke laag voor topprestaties en IIoT
Jaap Westeneng, Endress+Hauser B.V.
Jaap Westeneng bouwt voort op de webinars van Pepperl + Fuchs en Weidmuller. Het toepassen van nieuwe technologieën moet geen doel op zichzelf zijn, maar zal de enabler of katalysator moeten zijn voor het bieden van de gewenste IIoT functies en prestaties. De huidige analoge standaard zal ons op den duur hier NIET meer in kunnen voorzien – maar wat gaat 2-draads Ethernet op basis van APL en SPE ons dan bieden? Hoe kunnen we ons hierop voorbereiden? En hoe verhoudt dit zich tot het NAMUR Open Architecture (NOA) concept?
13:00-13:30

Van Ethernet naar TSN
Nico Hanemaayer, ATS, Applied Tech Systems B.V.
In dit webinar laat Nico Hanemaayer van ATS zien waar de noodzaak voor TSN vandaan komt. Verder gaat hij in op de werking van TSN en vergelijkt hij TSN met andere protocollen die een vergelijkbare functionaliteit bieden.

De online PROFI kennisweek wordt mogelijk gemaakt in i.s.m. de onderstaande bedrijven: