PROFIdrive Referentie Source Code nu beschikbaar

Een voordelige en eenvoudige oplossing voor de uitvoering van PROFIdrive is geïntroduceerd. Onder leiding van PI, hebben bekende fabrikanten van aandrijving apparaten en componenten een gemeenschappelijk project met de naam “referentie-implementatie van het PROFIdrive-protocol” ingesteld.

Het doel is om de broncode te voorzien binnen een standaard PROFIdrive implementatie. Hierdoor kunnen fabrikanten van apparatuur PROFIdrive snel en kosteneffectief implementeren. De deelnemende fabrikanten hebben de source code in hun producten geïntegreerd en kunnen dus zorgen voor extra ondersteuning voor andere fabrikanten. Met versie 4 van PROFIdrive, kan het profiel zowel worden gebruikt bij PROFIBUS als bij PROFINET zonder het geheel opnieuw te programmeren.

Aandrijvingsfabrikanten die eerder PROFIdrive hebben geïntegreerd binnen PROFIBUS apparatuur, kunnen nu deze apparatuur laten aansturen door PROFINET, met de voordelen van PROFINET. Zo kan men gebruik maken van de schaalbare cyclus tijden tot 31,25 µs, met een deterministisch gedrag dat voldoet aan de meest veeleisende aandrijftechniek en motion control eisen.

PROFIdrive Source Code is gratis verkrijgbaar bij de Industrial NetworX Gemeenschap, die verantwoordelijk is voor het handhaven van de broncode. De gemeenschap ondersteunt ook geïnteresseerde bedrijven bij het integreren van deze broncode en biedt een platform voor het uitwisselen van informatie en ervaring.

De “PROFIdrive White Paper” is nu beschikbaar, hierin worden de factoren van succes uitgelegd waaronder de overdrachtssnelheid. Daarnaast zal de nauwkeurigheid worden belicht en de integratie van veiligheid en energiebesparing. Ook wordt er een beschrijving gegeven van de integratie binnen PROFIBUS & PROFINET.

Wilt u live kennis maken met PROFIdrive, bezoek ons dan op 1 van de evenementen.