PROFINET camera

PROFINET camera

Turck presenteert de nieuwe VE camera generatie. Naast vijf optisch geïsoleerde en programmeerbare ingangen en uitgangen voor onbeperkt configuratie-opties en een trigger-ingang, heeft de camera ook een verlichtingsverbinding voor het besturen van externe lichtbronnen. De camera kan worden gebruikt in industriële Ethernet-netwerken met Profinet of andere protocollen.

De meegeleverde Vision Manager-software biedt meerdere krachtige beeldverwerkingsprogramma’s. Het maakt het ook mogelijk om de inspectieparameters tijdens de lopende werking te wijzigen en dus kostbare downtimes tijdens de productie te vermijden. Bij gebruik van de optionele lensdeksel voldoet de robuuste metalen behuizing van de camera aan de beschermingsgraad IP67, dit maakt het mogelijk om zelfs onder de zwaarste omstandigheden netjes zijn werk uit te voeren.

Het display met drukknoppen stelt de gebruiker in staat om productveranderingen tijdens het gebruik te maken en eventuele storingen rechtstreeks op het apparaat te corrigeren. Op het display verschijnt ook informatie zoals het IP-adres, MAC-adres of de ingestelde datasnelheid.

De VE Smart Camera werkt met een CMOS-sensor die verkrijgbaar is in drie resoluties: 0,3, 1,3 en 2 megapixels. Naast vijf optisch geïsoleerde en programmeerbare ingangen en uitgangen voor onbeperkt configuratie-opties, en ook een trigger-ingang, heeft de camera ook een verlichtingsverbinding voor het besturen van externe lichtbronnen. De camera kan worden gebruikt in industriële Ethernet-netwerken met de Profinet-, Ethernet / IP- en Modbus TCP-protocollen.