PROFINET op massa flow meters van Bronkhorst

PROFINET flow meter

De massa flow meters en controllers voor gassen en vloeistoffen van Bronkhorst High-Tech kunnen voortaan ook met PROFINET veldbus-interface geleverd worden. Deze veldbus is volgens zeggen de “nieuwe standaard voor industriële automatisering” en biedt grote besparingen in de configuratie en inbedrijfstelling.

De flexibele architectuur van PROFINET met zijn uitgebreide functies maakt innovatieve, flexibele en kostenbesparende automatisering van machines mogelijk. Maximale prestaties en precisie, flexibele adres-toewijzing en modulair ontwerp, snelle inbedrijfsname dankzij de directe toegang alsmede de gedefinieerde interfaces en optimale diagnostiek van het netwerk en de daarop aangesloten apparaten.

Bronkhorst heeft vele jaren ervaring met veldbuscommunicatie. Met het “multi-bus”-concept wordt grote flexibiliteit geboden doordat digitale instrumenten met interface boards voor DeviceNet ™, Profibus, Modbus, EtherCAT® of FLOW-BUS kunnen worden uitgerust. Het brede scala aan digitale meet- en regelapparatuur wordt toegepast in veel verschillende markten, bijvoorbeeld food & beverage,  chemische industrie, gas en vloeistof analyseapparatuur, glas en gereedschap coating processen, het testen van brandstofcellen voor de auto-industrie en in machines gebruikt om elektronische chips, Ledverlichting en zonnecellen te produceren. Bekijk hier de verdere specificaties.