Je bekijkt nu RFID schrijf-/leeskoppen met IO-Link

RFID schrijf-/leeskoppen met IO-Link

IO-Link schrijf-/leeskoppen met verbeterde prestaties breiden het HF-portfolio van Turck uit – inclusief wachtwoordbeveiliging en conditiebewaking.

Turck presenteert drie nieuwe RFID schrijf-/leeskoppen met IO-Link in M18 en M30 schroefdraadcilinder en Q40 rechthoekige uitvoering.
Bestaande IO-Link toepassingen kunnen met de nieuwe apparaten moeiteloos worden uitgebreid met RFID. Met hun snelle COM3 interface en 32-byte procesdatabreedte verbeteren de HF lezers de prestaties van IO-Link RFID systemen aanzienlijk. De apparaten bieden bovendien de mogelijkheid van met een wachtwoord beveiligde toegang tot gegevensdragers en registratie van de RSSI signaalsterkte voor permanente kwaliteitscontrole. De schrijf-/leeskoppen kunnen in de IO-Link modus of in de standaard I/O modus (SIO-modus) worden gebruikt.

In de SIO modus bieden de apparaten de functie wachtwoordbeveiliging voor toegangscontrole. Deze functie kan bijzonder nuttig zijn voor gedecentraliseerde of autonome toepassingen omdat noch een master, noch een RFID interface, noch een controller nodig zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot opslag- en ophaalmachines.

De permanente meting van de signaalsterkte (RSSI) maakt het mogelijk toezicht te houden op de functionele reserve van een RFID toepassing. Als een gedefinieerde drempelwaarde wordt overschreden, schakelt de alarmuitgang, waardoor het mogelijk wordt om het verlies van bereik van tags of andere storingsfactoren, zoals die veroorzaakt door metalen, vroegtijdig te detecteren. Deze conditiebewakingsfunctie kan ook gemakkelijk achteraf in bestaande toepassingen worden ingebouwd.

Apparaat parameters zijn zeer eenvoudig in te stellen met de IO-Link masters van Turck, aangezien deze al de opgeslagen IODD bevatten. Alle drie de schrijf-/leeskoppen, TN-M18-IOL2- TN-M30-IOL2 en TN-Q40-IOL2, worden met dezelfde IODD beschreven. Bovendien zijn configuratie, parametrering en functietests mogelijk via de web interface zonder extra tools.
Meer informatie

Product Nieuws: Meer informatie over voordelen, sectoren en belangrijkste functies
Link naar de producten: RFID schrijf-/leesapparaten met IO-Link
Download tekst en afbeelding: Turck1721.zip [ZIP, 2,05 MB]