Robuuste teachbare IO-Link sensor

IO-Link_Balluff

De nieuwe inductieve sensoren BES van Balluff met instelbare schakelafstand bieden IO-Link-comfort. Op die manier controleert de sensor tijdens de parametrering via IO-Link of hij de juiste afstand tot het te registreren object inneemt. Bovendien wordt gecontroleerd of het toelaatbare werkbereik in acht genomen wordt. Hierdoor wordt gewaarborgd dat de sensor uitsluitend in het veilige werkbereik wordt ingesteld. Schade aan sensor of machine, door te dichtbij geplaatste objecten,  worden op die manier voorkomen.

Toepassingsgebieden

De sensor is hierdoor geschikt voor volledig nieuwe toepassingsgebieden. Zo kunnen bijvoorbeeld rondschakeltafels optimaal benaderd worden of kunnen in lineaire bewegingen sensoren perfect op targets worden aangepast die vanaf de zijkant het registratiebereik naderen.

SIO-modus

Nadat de IO-Link-parametrering met succes is uitgevoerd, kan de sensor in de standaard-I/ O-Modus (SIO) worden gezet en werkt dan zoals een (gewone) standaardsensor.
Uitvoering

De teachbare inductieve sensor BES is in M12x1 verkrijgbaar. Zijn schakelafstand bedraagt 0,5 tot 2 mm. Bestelcode: BES04FK, typeaanduiding: BES M12MI-PSIC20C-S04G.
Voordelen

  • Serieproductie van machines door vaste montagerichtlijnen en daaropvolgende IO-Link-parametrering
  • Monitoring op afstand door IO-Link-afstandswaarde
  • Montagecontrole door bewaking van het instelbereik
  • Verminderd risico op sensor- en machineschade
  • 3-aderige standaardbekabeling voor een goedkope prijs