Teachbare inductieve sensor BES met IO-link

sensor io link

De nieuwe inductieve sensoren BES met instelbare schakelafstand bieden IO-link-comfort. Op die manier controleert de sensor tijdens de parametrering via IO-link of hij de juiste afstand tot het te registreren object inneemt. Daardoor worden beschadigingen voorkomen die bij te dichtbij geplaatste objecten kunnen ontstaan.

Toelaatbaar werkbereik gewaarborgd
Bovendien wordt gecontroleerd of het toelaatbare werkbereik in acht genomen wordt. Hierdoor wordt gewaarborgd dat de sensor uitsluitend in het veilige werkbereik wordt ingesteld. Schade aan sensor of machine worden op die manier afdoende voorkomen.

Toepassingsgebieden
De sensor is hierdoor geschikt voor volledig nieuwe toepassingsgebieden. Zo kunnen bijvoorbeeld rondschakeltafels optimaal benaderd worden of kunnen in lineaire bewegingen sensoren perfect op targets worden aangepast die vanaf de zijkant het registratiebereik naderen.

SIO-modus
Nadat de IO-link-parametrering met succes is uitgevoerd, kan de sensor in de SIO-modus worden gezet en werkt dan zoals een gewone standaardsensor.

Uitvoering
De teachbare inductieve sensor BES is in M12x1 (bestelcode: BES04FK, typeaanduiding: BES M12MI-PSIC20C-S04G) verkrijgbaar. Zijn schakelafstand bedraagt 0,5…2 mm.
Uw voordelen
• Serieproductie van machines door vaste montagerichtlijnen en daaropvolgende IO-link-parametrering
• Bewaking op afstand door IO-link-afstandswaarde
• Montagecontrole door bewaking van het instelbereik
• Verminderd risico van sensor- en machineschade
• Goedkope 3-aderige standaardbekabeling

sensor io link