SmartLight-LED de winnaar van de Innovation Boulevard 2015

Elk jaar vragen wij aan de leden een product in te brengen, zodat de bezoeker van de activiteiten kan kennis maken met de nieuwe producten en kan stemmen op het voor hun innovatiefste product van het jaar. Dit jaar mogen wij Balluff feliciteren met hun overwinning op de Innovation Boulevard 2015. Dit jaar hebben zij het product SmartLight-LED signalering via IO-Link ingebracht en hierop zijn vele stemmen gevallen.

Breed spectrum aan kleuren voor weergave van alle fysische grootheden

De eerste LED signaalkolom met IO-Link interface, gebruikt het kleurenspectrum voor signalering van de productieproces status. Afhankelijk van voorkeur en vooraf gestelde eisen, cruciaal of kritisch, kan de machine-operator de machine status uitlezen. En veranderingen, ontwikkelingen en trends van fysische grootheden , worden weergegeven op de gekleurde kolom.
Bijvoorbeeld, temperatuurniveaus op de SmartLight, maar ook niveaus bij het vullen van systemen of de positie van een beweging wordt gevisualiseerd in combinatie met een lineaire positie meetsysteem.

Kleuren kunnen individueel worden vastgelegd, waardoor de gebruiker eindeloos flexibel is.

Balluff

Met behulp van de SmartLight, kunnen ook functionaliteiten welke voorheen door een ander systeem werden weergegeven, worden geïmplementeerd.
Dit betekent bijvoorbeeld, dat verschillende kleuren kunnen worden weergegeven in verschillende zones. Hiervoor, kan de kolom worden onderverdeeld in maximaal vijf zones. De kleuren en zones, kunnen afzonderlijk worden gedefinieerd, naar hoeveelheid, grootte en kleur. Ze kunnen zelfs worden gewijzigd wanneer de machine operationeel is. De huidige systemen op de markt zijn hier niet voor geschikt. Wat betekend dat gebruikers volledig flexibel kunnen zijn.

Eenvoudige bediening

De brede kleurenspectrum wordt weergegeven door multi gekleurde LEDs. Hiervoor gebruikt de kolom 20 afzonderlijk te programmeren LED schakelingen. De programmering vindt plaats via SPS, welke uiterst eenvoudig via bits adressering van de IO-Link adres ruimte plaatsvind. Met slechts een paar commando’s, kunnen verschillende kleuren worden toegewezen, zonder dat hiervoor mechanisch een kolom moet worden uitgewisseld.

De SmartLight heeft drie centrale functie statussen voor weergave van verschillende waarschuwings- en informatie-signalen. Deze worden gecontroleerd door de procesgegevens en het SPDU-register.

  • Segment-modus: weergave van verschillende kleuren in maximaal vijf verschillende segmenten
  • Niveau modus: kleur voortgangsindicator voor het weergeven van bijvoorbeeld, vul niveaus of temperatuur waarden
  • Running light modus: automatische lichtkleur verplaatsing, met vrij instelbare voor- en achtergrondkleur

Eenvoudig te installeren

Gemakkelijk aan te sluiten en te installeren. Slechts één vier-draads sensor kabel met M12 is vereist. Dit betekent dat maximale functionaliteit is toegepast.