Je bekijkt nu Voordelen die niet verdampen

Voordelen die niet verdampen

Alleen bij het schoonmaken met damp dat in alle hoeken en gaten kan doordringen, is een perfecte reiniging van metalen onderdelen verzekerd. u-remote garandeert veilige proces cycli in de nieuwe compacte Vapour Degreaser (dampontvetter) van twee Nederlandse fabrikanten.

Passie en expertise op het gebied van ultrasoon reinigen en engineering brachten Eric van Eijk van Sendt (l.) En Bert van Dasselaar van B & M Service (r.) samen, nu al meer dan acht jaar succesvol project partners.

Machines voor industriële reiniging zijn een van de specialiteiten van het Nederlandse bedrijf Servicing Europe NDT (sendt). Een nieuw ontwikkelde Vapour Degreaser, in samenwerking met partner bedrijf B & M Service, combineert klassieke verwarming en moderne ultrasone technologie, waarmee de gepatenteerde “Vertrel Sion ™” damp gecreëerd wordt, die kan worden gecondenseerd en hergebruikt.

Een ander onderscheidend kenmerk van de nieuwe dampontvettingsinstallatie: het is uiterst compact. Om deze bijzonder compacte afmetingen te bereiken, hebben Sendt en B & M Service veel nadruk gelegd op ruimtebesparende componenten – maar zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit.

Compromisloze functionaliteit in een compacte ruimte
“Onze grootste uitdaging was dat we erg weinig ruimte hadden om de controller unit te kunnen plaatsen. En tegelijkertijd, het toepassen van betrouwbare veiligheid mechanismen is cruciaal in applicaties met schoonmaak dampen, “zegt Eric van Eijk van Sendt, een de verschillende eisen samenvattend. “Na een intensieve zoektocht naar een geschikte remote I/O-oplossing, overtuigde u-remote van Weidmüller ons met zijn zeer flexibele en ruimtebesparende configuratie. En nog beter: We waren in staat om te voorkomen dat aanvullende oplossingen voor veiligheid nodig waren, omdat deze al in het systeem zijn geïntegreerd.”

Bescherming voor mens en milieu
Het plaatsen van de veiligheidsrelaismodules (safety power-feed modules) direct voor de juiste standaard outputmodules, maakte het vooral gemakkelijk voor de ontwikkelaars van de dampontvettingsinstallatie om een betrouwbare veiligheidsoplossing te ontwikkelen.

Met u-remote, was SENDT gemakkelijk in staat om af te zien van extra veiligheids oplossingen, omdat deze al in het systeem zijn geïntegreerd


Met behulp van standaard u-remote modules en een Siemens SIMATIC S7-1200 PLC, verbonden via PROFINET aan u-remote, kunnen statusberichten worden uitgewisseld en actuatoren veilig uitgeschakeld worden uitgeschakeld in noodsituaties. Zelfs zonder het gebruik van een dure veiligheids PLC of extra veiligheidsrelais wordt daardoor verzekerd dat het ongecontroleerd ontsnappen van damp te allen tijde wordt voorkomen.

“De voordelen van u-remote waren voor ons meteen duidelijk en hebben zich in de praktijk bewezen”, zegt Van Eijk, met een glimlach: “De toegevoegde waarde van het systeem verdampt niet – net als onze schoonmaak oplossing.”