Je bekijkt nu Voorzitter John van Leeuwen stelt zich voor

Voorzitter John van Leeuwen stelt zich voor

Mijn naam is John van Leeuwen en sinds februari 2017 Heb ik de eer om voorzitter te mogen zijn van PI Nederland.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de firma Weidmüller waar ik, binnen de recent opgerichte business unit Klippon Engineering, verantwoordelijk ben voor business development en projecten binnen de procesindustrie. Dit doe ik inmiddels alweer 10 jaar met veel plezier.

Mijn hart heeft altijd in de procesindustrie gelegen en ben inmiddels al 35 jaar actief in deze wereld. Eerst als engineer en later in meer commerciële functies. Dit groot aantal jaren werkervaring verraadt ook mijn leeftijd; ik hoop dit jaar 62 jaar oud te worden. Naast mijn werk bij Weidmüller en de rol als voorzitter van PI Nederland, ben ik ook actief voor de NEN als voorzitter van de commissie NEC 65 waaronder de normen voor meten, regelen, besturen en automatiseren vallen.

Mijn vrije tijd vind ik zeer waardevol en besteed ik graag aan golfen en kennis vergaren over wijnen. Hier is een belangrijk onderdeel natuurlijk het proeven. Uiteraard breng ik ook graag tijd door met mijn vrouw in ons huis in Rotterdam en met name in onze mooie tuin die voor een deel ingenomen wordt door een vijver met Koi karpers. Vakanties en feestjes zijn voor mij onmisbaar. Belangrijk in het leven zijn leuke dingen doen met mensen waarom je geeft, het leven is veel te kort zoals we in deze bijzondere tijd van pandemie allemaal ervaren.

Deze pandemie heeft ook veel veranderingen gebracht in onze werkmethoden. Iedereen werkt thuis en gesprekken met collega’s en relaties gaan via het beeldscherm. Als je elkaar dan bij uitzondering een keer kan treffen mag je geen handen schudden. Dit blijft vreemd en went nooit. Ik mis dit sociale aspect van het leven heel erg.

Toch denk ik dat het voor een deel wel een blijvende rol zal spelen in onze manier van met elkaar communiceren. Het is efficiënt doordat er geen reistijd meer is, is milieuvriendelijk, hetgeen een belangrijk thema is en het voorkomt veel fileleed. Met andere woorden, het sluit goed aan bij de huidige trends in onze wereld.

We hebben te maken met strenge milieueisen en die zorgen er onder andere voor dat digitalisering een grote rol speelt in ons vakgebied. Bedrijven investeren in Industrial IoT oplossingen. Wat ik helaas nog veel zie, is dat men veel data verzamelt maar nog niet weet hoe men deze data om moet zetten in informatie en de toegevoegde waarde te benutten.

Ik geloof dan ook dat we met PI een rol kunnen spelen met het verder ontwikkelen van de technologie, en de industrie te helpen met moderne oplossingen om efficiënter met resources om te gaan.