Je bekijkt nu Waarom specificatie V2.3

Waarom specificatie V2.3

We krijgen als organisatie wel eens te horen dat er een hoop veranderingen plaats vinden in het protocol, vooral PROFINET krijgt sporadisch nieuwe specificaties, waarbij specificatie V2.3 het laaste is. Hierin zijn de mechanismen Fast Forwarding, Dynamic Frame Packaging en Fragmentation gedefinieerd, waardoor cyclustijden van 31.25μs mogelijk zijn. Maar waarom al deze veranderingen en hoe komen ze tot stand?

Een simpele verklaring is de aanpak waarbij we als vereniging het protocol zo veelzijdig mogelijk ontwikkelen, waardoor iedere eindgebruiker zijn doel kan behalen. Doordat leden en eindgebruikers hun eigen inbreng kunnen doen in werkgroepen, hier hun extra wensen kunnen neerleggen en kunnen meewerken bij de ontwikkeling, blijft PROFINET zich ontwikkelen.

Wel is de tijd aangekomen dat men met een gerust hart kan instappen. Natuurlijk blijven we bezig met vooruitgang en innovatie, maar dat is inherent aan de techniek. Denk mee en laat ons weten wat u mist, waar u problemen ondervindt en waar wij u mee kunnen helpen.