Je bekijkt nu Tussen de leden op WOTS voor raad en daad

Tussen de leden op WOTS voor raad en daad

PI Nederland was van 30 september t/m 3 oktober op de World of Technology & Science te vinden in de Jaarbeurs Utrecht. Gezamenlijk met de leden hebben we veel bezoekers kunnen voorzien van de nodige adviezen en kunnen door verwijzen naar de leden die veelal direct konden helpen bij de oplossing. Er kwamen veel vragen betreffende IO-Link en PROFINET, over de werking hiervan en de inzet binnen de gebruikersomgeving.

De mooie aanvulling was dat we hiervoor een seminar mochten invullen, waar we gezamenlijk met een aantal leden de gebruikers konden vertellen over de inzet van industriële netwerken. Waarbij de start van dit seminar werd gegeven door Rob Hulsebos, hij had de uitdaging iets te vertellen over Industriële Communicatie anno 2020. Natuurlijk is dit koffiedik kijken maar toch had hij er een constructieve visie op.  Ook hebben een aantal leden verteld over de basis van PROFINET, PROFIBUS en IO-Link. Jaap Westeneng van  Endress+Hauser heeft ons bijgepraat over Basics of PROFIBUS & PROFIBUS in de praktijk, waarna Bert van der Linden van ATS Applied Tech Systems een stelling had welke hij overtuigend bracht Industrial Ethernet: een noodzaak daarna gaf hij hier direct invulling op in zijn lezing over: Basics of PROFINET en met Gerjan Woelders van Turck werd de laatste ontwikkelingen gedeeld met de bezoeker over Basics of IO-Link

WOTS

Het aantal bezoekers van de gehele beurs lag boven de twintig duizend waarbij we veel bezoekers hebben gesproken, over de toepassing van de technologieën die worden gedragen door de vereniging. PI Nederland vindt het belangrijk om de markt direct te informeren en een beursdeelname in combinatie met een informatief seminar is hier voor een prima instrument. We zijn daardoor in staat de gebruiker kennis te geven waarmee een weloverwogen keuze kan worden gemaakt. De keuze van de netwerktechnologie is namelijk primair; het heeft directe invloed op toekomstige investeringen.