Industrie 4.0

Met industrie 4.0 en de digitale transformatie is er een stroom aan data beschikbaar in de productie industrie. Vandaag de dag wordt echter 90% van deze gegevens niet gebruikt.

  • Waarom niet en hoe kan dit veranderen?
  • Wat is de rol van PROFINET, OPC UA en TSN in deze transformatie?
  • Op welke manier is de industriële communicatie nu toekomstbestendig?
  • Hoe kunnen gegevens worden omgezet in gestructureerde en nuttige informatie?

Communicatie van sensor naar Cloud is vandaag de dag al mogelijk, met IO-link als een wijdverspreid protocol op sensorniveau en PROFINET als de industrieel ethernet ruggengraat. Met OPC UA als interface voor IT-toepassingen zijn veel standaarden klaar voor gebruik.

Toen het industrie 4.0 project met veel toegewijde bedrijven van start ging, werden de vele verschillende dimensies al snel duidelijk. Enerzijds moest PI het gehele spectrum van industriële communicatietechnologie aanpakken, maar tijdige implementatie kan alleen plaatsvinden met maatregelen op basis van bestaande technologie. Vanwege de enorme omvang van dit spectrum kan dit alleen in nauwe samenwerking met andere organisaties.

Er is al veel vooruitgang geboekt en meer op het gebied van PROFINET en Industrie 4.0-toepassingen zullen snel volgen. PI heeft zichzelf het doel gesteld om Industrie 4.0 werkelijkheid te maken en eenvoudig in de praktijk te brengen.