Je bekijkt nu Betrouwbaar en snel Visualisatie in één oogopslag

Betrouwbaar en snel Visualisatie in één oogopslag

JUMO variTRON 500 touch is industrie breed inzetbaar en biedt gebruikers een slimme oplossing voor eenvoudige automatiseringstoepassingen. Het kan in de meest uiteenlopende branches worden ingezet.


Bijvoorbeeld in de installatietechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek, automatisering, industriële ovenbouw, voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische/medische/biotechnologie, energie- en watervoorziening en water- en milieutechniek.
Het is het eerste JUMO apparaat met een capacitief touchscreen. De CPU en het display zijn in één apparaat ingebouwd. JUMO biedt nu een complete PLC-familie. Het product is verkrijgbaar in 7″ en 10,1 ” en met beschermingsgraad IP65 en IP69K (uitstekende robuustheid).

“We werken met marktstandaarden zoals CODESYS V3.5 en Node-RED als ontwikkelomgevingen”, legt productmanager Michael Wiener uit. CODESYS is het centrale element van de PLC.

De JUMO variTRON 500 touch maakt duidelijke proces- en fabrieksvisualisaties en gebruikersinterfaces mogelijk. Volledige connectiviteit met systemen en componenten wordt geboden dankzij ondersteuning voor talrijke veldbussystemen (zoals PROFINET IO-controller en EtherCAT-master) en moderne communicatieprotocollen zoals OPC UA. De JUMO variTRON 500 touch is een voorbeeld van betrouwbare regeltechniek met onafhankelijke PID-regelaars, inclusief autotuning-functie.

JUMO variTRON 500 is gebaseerd op een krachtige CPU met een 800 MHz quad-core processor. De software heeft een modulaire structuur gebaseerd op een Linux platform en gebruikt de CODESYS V3.5 programmeeromgeving SP17 om PLC programma’s te maken. Een andere speciale functie is een klantspecifieke configuratie- en procesgegevenseditor. Daarnaast kunnen individuele toepassingen worden gemaakt met behulp van de moderne programmeeromgeving Node-RED.

De centrale verwerkingseenheid heeft 2 USB-hostpoorten, 3 ethernetinterfaces en 1 RS485-poort als aansluitmogelijkheden. Via een draadloze gateway kunnen maximaal 32 draadloze JUMO Wtrans sensoren worden aangesloten voor verschillende doeleinden, waaronder het meten van temperatuur of druk.

Redactioneel:
Marketing | PR
Telefoon: +31 294 768050
E-mail: saskia.vanderlaan@jumo.net
Technisch inhoudelijk: Afdeling verkoop Telefoon: +31 294 491492
E-mail: verkoop.nl@jumo.net
JUMO Meet- en Regeltechniek B.V.
Rijnkade 18
1382 GT WEESP, Nederland
Telefoon: +31 294 491491 E-mail: info.nl@jumo.net
Website: www.jumo.nl

De intuïtieve evaluatie en visualisatie van maximaal 240 geregistreerde procesdata-eenheden van het JUMO variTRON 500 touch automatiseringssysteem is mogelijk met de browsergebaseerde softwareoplossing JUMO smartWARE Evaluation. Individuele dashboards maken gerichte en snelle toegang tot geregistreerde procesgegevens mogelijk. Manipulatiedetectie op basis van digitale certificaten zorgt voor een hoge mate van gegevensbeveiliging.


Foto: JUMO. Onderschrift: JUMO variTRON 500 touch biedt gebruikers een slimme oplossing voor eenvoudige automatiseringstoepassingen .
Persbericht PI 2315.2024