Je bekijkt nu IO-Link/J1939 radar scanner biedt 3D bewegingsdata

IO-Link/J1939 radar scanner biedt 3D bewegingsdata

08/24 – De 3D-radarsensor MR15-Q80 van Turck met IO-Link en een J1939-interface meet de afstand, positie en beweging van objecten voor toepassingen zoals het vermijden van botsingen of hoogtecontrole

De MR15-Q80 van Turck is een robuuste radarscanner die omgevingsgegevens in drie dimensies registreert en uitvoert. Het is het enige apparaat met deze functies dat beschikbaar is met een J1939-interface voor mobiele apparatuur, naast IO-Link. De 60 gigahertz radarscanner detecteert objecten tot 15 meter afstand binnen de vrij definieerbare detectiehoeken van 120° horizontaal en 100° verticaal. De gegevens kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor 3D-objectdetectie, het vermijden van botsingen, hoogtecontrole of het monitoren van dode hoeken. Dankzij de technologie is radartechnologie robuuster dan alternatieve oplossingen zoals lasertechnologie of ultrasone sensoren, en is het daarom zeer geschikt voor gebruik in mobiele apparatuur, havenfaciliteiten of intralogistieke toepassingen.

Naast de positie van objecten detecteert de MR15-Q80 ook hun beweging en de intensiteit van de gereflecteerde golven. Deze gegevens kunnen worden geëvalueerd om onderscheid te maken tussen objecten of om statische storing van niet-relevante objecten voor de toepassing te negeren. Gebruikers kunnen tot zes waarschuwingsradii parametreren, die twee vrij toewijsbare schakeluitgangen activeren. Er kunnen ook drie signaalruimtes worden gedefinieerd, die ook aan de twee schakeluitgangen kunnen worden toegewezen en schakelen wanneer een object binnen deze ruimtes wordt gevonden.

De TAS Turck Automation Suite vereenvoudigt de inbedrijfstelling en optimalisatie van signaal- en intensiteitsfilters, detectiehoeken, waarschuwingsradii en nog veel meer. De software visualiseert de ruwe gegevens van de sensor in realtime in de webbrowser.

Meer informatie