Je bekijkt nu IO-Link Safety: de nieuwe standaard

IO-Link Safety: de nieuwe standaard

De IO-Link-Safety-technologie maakt de betrouwbare en continue data-overdracht van het besturingsniveau tot de koppeling van veiligheidsgerelateerde sensoren en actoren in het veld mogelijk.

IO-Link heeft zich als een communicatiestandaard gevestigd in de machine- en installatiebouw. Door aanvullend beschikbaar gestelde data van intelligente sensoren en actoren door te geven, kunnen productieprocessen in het kader van de digitalisering worden geoptimaliseerd.

Ook de functionele veiligheid profiteert van de voordelen van universeel gebruik en van de nauwkeurigheid en beschikbaarheid van data. De uitbreiding van het veiligheidssysteem is gebaseerd op het gebruik van IO-Link-Safety-masters en IO-Link-Safety-apparaten. De IO-Link Safety-I/O-box van Phoenix Contact maakt de integratie van veilige sensoren en actoren in IO-Link-Safety-systemen mogelijk. Hiervoor zijn acht veilige digitale ingangen en vier veilige digitale uitgangen beschikbaar. Deze aansluitingen maken de eenvoudige installatie van sensoren en actoren in het veld en toegang tot uitgebreide diagnosegegevens mogelijk. De interactie van IO-Link en IO-Link Safety belooft daarmee nieuwe, fabrikantonafhankelijke machine- en systeemconcepten.