Over PI Nederland

PI Nederland – PROFIBUS, PROFINET & IO-Link is het collectief van Nederlandse aanbieders en gebruikers van producten, systemen en diensten voor gestandaardiseerde en open industriële netwerken. Het collectief is onderdeel van de Internationale PI-organisatie.

Wij streven naar optimale kennis bij aanbieders en gebruikers van deze netwerken. Het collectief heeft geen winstoogmerk.

  • De vereniging PI Nederland heeft als doel de positie van PROFIBUS en PROFINET technologie in de markt verder te versterken. Zij doet dit primair door het informeren van de markt over de benefits van oplossingen op basis van de PROFIBUS en PROFINET technologie.
  • PI Nederland informeert de markt op basis van haar deskundigheid en klantenervaringen. Focus ligt op concrete mogelijkheden en voordelen gerealiseerd met PROFIBUS en PROFINET technologie. Deze op ervaring gebaseerde kennis helpt gebruikers problemen te vertalen in oplossingen.
  • Door middel van samenwerking met haar Competence Centers, Training Centers, en de Internationale PROFIBUS en PROFINET organisatie (PI International) biedt PI Nederland de meest uitgebreide deskundigheid over haar technologie.
  • PI Nederland vindt het belangrijk om de markt direct te informeren. Ze is daardoor in staat de gebruiker kennis te geven waarmee een weloverwogen keuze kan worden gemaakt. De keuze van de netwerktechnologie is primair; het heeft directe invloed op toekomstige investeringen.
  • PI Nederland is een non-profit organisatie. Zij streeft ernaar de beste concurrentiepositie voor de gebruikers te realiseren op basis van de PROFIBUS en PROFINET technologie.
  • PI Nederland maakt onderdeel uit van de internationale PROFIBUS & PROFINET organisatie (PI)

 

International PI Vision

  • Bundling local representation and enabeling local know-how
  • We are and will remain the world’s leading automation organization for communication solutions, serving our users, our members and the press with the best solutions, benefits and information.
  • PI International is responsible for the development and control of PROFIBUS & PROFINET technology. In this process our members are important stakeholders organized via (currently) 27 regional PROFIBUS & PROFINET (PI) organizations.