Je bekijkt nu Starter kit om IO-Link te ervaren

Starter kit om IO-Link te ervaren

Turck’s IO-Link systeembox, bestaande uit I/O module, sensoren en indicatielamp, stelt gebruikers in staat de voordelen van de communicatiestandaard te ontdekken. Turck biedt nu een compacte Starter Kit voor gebruikers die de voordelen van het IO-Link digitale communicatieprotocol willen ontdekken. Met de IO-Link apparaten in de koffer kunnen geïnteresseerde gebruikers hun eigen systeem opzetten en zo praktische ervaring opdoen met de technologie.

Naast Turck’s TBEN-S IO-Link master met vier universele PNP-kanalen, bevat de set ook één RGB-indicatielamp en twee sensoren: de BI10U uprox inductieve sensor en de RU40U ultrasone sensor. De IO-Link apparaten leveren onderhoudsgegevens voor de conditiebewaking van machines en installaties, evenals gebruikersgegevens. De Starter Kit bevat ook een 230 V voedingseenheid, compatibele kabels (M12-M12 en M8-Ethernet RJ45) en een USB geheugenstick voor een gemakkelijke inbedrijfstelling. Het geheugenmedium bevat ook de PACTware besturingssoftware en alle IO apparaatbeschrijvingen (IODD) en een IODD DTM-interpreter.

Met de Simple IO-Link Device Integration (SIDI) software kunnen apparaten ook worden geïntegreerd in Profinet systemen zonder dat extra software nodig is. De SIDI bibliotheek op de IO-Link masters van Turck omvat niet alleen alle IO-Link apparaten van het bedrijf en die van opto-elektronica partner Banner Engineering, maar ook verschillende apparaten van bekende fabrikanten. Andere fabrikanten kunnen op verzoek worden geïntegreerd. Dit betekent dat de IO-Link apparaten kunnen worden geselecteerd uit de hardwarecatalogus van een programmeeromgeving zoals TIA Portal alsof het submodules zijn van een I/O systeem. Belangrijke eigenschappen en parameters, zoals meetbereiken, uitgangssignalen of polsfrequenties, kunnen in het tekstveld worden gewijzigd.


Meer informatie

Download tekst en afbeelding: Turck0320.zip [ZIP, 1,93 MB]