Je bekijkt nu Vind de geschikte switch met Murrelektronik

Vind de geschikte switch met Murrelektronik

In een wereld waar de digitale transformatie in volle gang is, staan betrouwbare netwerken centraal. Elke keuze telt – vooral als het gaat om het selecteren van de juiste netwerkswitch voor jouw industriële omgeving. Het maken van de verkeerde keuze kan leiden tot vertragingen, onnodige kosten en gemiste kansen. Maar hoe weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt met zoveel opties op tafel?

 Moderne netwerkcomponenten zijn dé sleutel tot het implementeren van op Ethernet gebaseerde automatiseringsoplossingen. Maar daarnaast ook het bouwen van netwerkstructuren die zowel aanpasbaar als schaalbaar zijn. Murrelektronik´s IP20 Managed Switches, zoals de Xelity IP20, faciliteren de communicatie tussen Ethernet-apparaten via netwerkverbindingen. ‘Ze geven het netwerk de mogelijkheid om verschillende topologieën op te zetten, zoals een ster of een boom’ licht Kalif Kock, System Manager IO & IoT van Murrelektronik toe.

De kunst van het kiezen
Maar, met een breed assortiment aan switches op de markt – variërend van eenvoudige Unmanaged Switches voor basisconnectiviteit tot Managed Switches met diverse configuratieopties en netwerkbeheermogelijkheden – komt elke beslissingsmaker voor een lastige keuze te staan. Dit brede aanbod weerspiegelt de diverse eisen die aan netwerken worden gesteld, waarbij de behoeften variëren van dataoverdracht tot beheer- en beveiligingsbehoeften.

De beslissing voor de juiste switch hangt af van meerdere factoren, zoals de benodigde snelheid voor het versturen van data, het gewenste niveau van beveiliging, en of er functies voor netwerkbeheer en -monitoring nodig zijn. Met de komst van technologieën zoals Power over Ethernet (PoE), die zowel power als data via dezelfde kabel kan versturen, wordt het nog belangrijker om zorgvuldig te kiezen.

Netwerkverbinding met PC monitoring

Neem bijvoorbeeld een situatie waarbij een netwerkverbinding met een PC-monitoring wordt gevraagd (afbeelding 2). Dit leidt tot de vraag: welke switch is geschikt voor deze behoefte? Wanneer we kijken naar de verschillende opties, is het monitoren alleen mogelijk met een Managed Switch. Dit is één van de vele voorbeelden die laat zien hoe belangrijk het is om de juiste switch te kiezen die past bij de specifieke eisen van jouw netwerk.

 Murrelektronik: jouw partner bij het maken van de juiste keuze
Murrelektronik begrijpt dat het uitdagend het kan zijn om de juiste Switch voor je netwerk te kiezen. Het gaat niet alleen om het controleren van technische specificaties: het gaat erom dat je duidelijk weet wat je nodig hebt voor zowel nu als voor de groei en flexibiliteit in de toekomst.

Om je hierbij te ondersteunen, biedt Murrelektronik een keuzekaart aan. Deze gids is bedoeld om je wegwijs te maken in het brede aanbod van switch-technologieën.  Bekijk de Murrelektronik Switch Keuzekaart hier >>

Ervaar de Switches van Murrelektronik op het Industrial Ethernet Event
Wil je zelf zien hoe switches in de praktijk werken? Bezoek Murrelektronik op het Industrial Ethernet Event op 26 maart in De Basiliek, Veenendaal. Het team staat klaar om te demonstreren hoe de oplossingen van Murrelektronik bijdragen aan een efficiënter en veiliger netwerk. Ervaar de technologische mogelijkheden en ontdek hoe deze aansluiten bij de behoeften van jouw projecten.

Murrelektronik B.V.
T. +31 (0) 85 22 20 282
E. sales@murrelektronik.nl
I.  www.murrelektronik.nl