Je bekijkt nu JUMO technologie voor het digitale tijdperk Automatisering 4.0 met JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA

JUMO technologie voor het digitale tijdperk Automatisering 4.0 met JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA

De wereldwijde hoeveelheid gegevens neemt exponentieel toe in de loop van de digitalisering. Meer en meer industriële processen worden bewaakt, geanalyseerd en geautomatiseerd met sensoren. Met de nieuwe JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA, levert JUMO een belangrijke bijdrage op de weg naar de intelligente fabriek van de toekomst.

JUMO is een aanbieder van branchespecifieke systeemoplossingen en produceert daarvoor ook de complete hardware. Zoals sensoren voor diverse fysische variabelen, regelaars en grafische dataloggers, en krachtige automatiseringssystemen voorzien van PLC techniek.
De JUMO Cloud is de succesvolle aanvulling op deze ontwikkeling. Het is gebaseerd op het “Software as a Service”-model (SaaS). Een cloud gebaseerde toepassingssoftware met een vooraf gedefinieerde gebruikersinterface.
Als IoT-platform voor procesvisualisatie, data-acquisitie, evaluatie en archivering beschik de gebruiker samen met JUMO Cloud over wereldwijde toegang tot alle procesdata via de meest gangbare webbrowsers. JUMO Cloud wordt gekenmerkt door een hoge mate van veiligheid en waardevolle visualisatie-, alarm- en planningsfuncties. JUMO Cloud kan worden gebruikt om meerdere gedistribueerde fabrieken, processen of locaties in één dashboard te monitoren en zo de procesbetrouwbaarheid tewaarborgen.


Omdat JUMO voor de gegevensopslag zorgt met een redundante en gecertificeerde infrastructuur, besparen gebruikers ook nog eens aanzienlijk veel tijd. Professionele rapportage- en exportfuncties kunnen de tijd en moeite die nodig zijn voor verifieerbare gegevensverzameling aanzienlijk verminderen.


Door uitsluitend met Europese datacenters te werken, wordt aan alle DSGVO- normen voldaan.
De mogelijkheden van de JUMO Cloud reiken van eenvoudige alarmmeldingen en conditiebewaking tot complete installatiebesturingen. De Cloud is optimaal afgestemd op het nieuwe hard- en softwareplatform JUMO JUPITER, dat de kern vormt van het PLC automatiserings- en besturingssysteem JUMO variTRON.


Parallel aan de Cloud-oplossing is JUMO smartWARE SCADA beschikbaar. Deze softwareoplossing, gebaseerd op de JUMO Cloud, bevindt zich op het besturingsniveau in de automatiseringspiramide. JUMO smartWARE SCADA maakt een comfortabele toegang tot meetgegevens mogelijk via gangbare webbrowsers en biedt functies voor procesvisualisatie, evaluatie en archivering van alle geregistreerde gegevens. Voor de visualisatie is gebruik gemaakt van

een editor met een geïntegreerd animatie- en testinstrument, alsook van vectorgebaseerde, zelf-schaalende procesbeelden.
JUMO smartWARE SCADA is daarmee een zeer schaalbaar en krachtig digitaliseringsplatform, dat productie- en arbeidsprocessen ondersteunt met efficiënte visualiserings-, alarm- en planningsfuncties. Dankzij een moderne webinterface is toegang tot de klant mogelijk zonder installatie. Als multi-client systeem heeft het ook individueel instelbare gebruikersrechten. De veiligheid wordt gegarandeerd door end-to-end encryptie met mogelijke authenticatie met twee factoren volgens de huidige stand van detechniek.
Wat de kosten betreft, heeft de gebruiker de keuze tussen een vast tarief en een pay-per- use model voor de JUMO Cloud. De Cloud-opslag kan flexibel worden uitgebreid en aangepast aan de eisen van de klant. Met JUMO smartWARE SCADA is een variabele en klantspecifieke prijsstelling mogelijk.


Het engineeringteam van JUMO stelt zijn jarenlange expertise ter beschikking voor de implementatie van branche- en projectspecifieke Cloud- en SCADA- toepassingen. Door de combinatie van hoogwaardige JUMO-hardware, een moderne Cloud-omgeving en innovatieve engineeringdiensten biedt JUMO een “allround automatiseringsoplossing” voor gebruikers uit de meest uiteenlopende branches.

Foto: JUMO. Onderschrift: Met de JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA biedt JUMO complete automatiseringsmogelijkheden