Je bekijkt nu <strong>Murrelektronik’s MVK Fusion: 3-in-1 module bespaart kosten én ruimte</strong>

Murrelektronik’s MVK Fusion: 3-in-1 module bespaart kosten én ruimte

Vroeger gingen we op pad met routekaart, fototoestel en die goede oude Nokia. Daarna werden we smart. Sinds de introductie van Apple’s eerste smartphone in 2007 bellen, navigeren én fotograferen we met één device. In de machinebouw worden ook steeds meer functies samengevoegd. Zo zorgt de MVK Fusion van Murrelektronik voor een combinatie van standaard IO’s, Safety en IO-Link in één module.

De MVK Fusion veldbusmodule combineert drie basisfuncties:
>  standaard digitale sensoren en actuatoren,
>  digitale veiligheidssensoren en actuatoren en
>  IO-Link.
Door deze combinatie wordt de installatie eenvoudiger en sneller en het opent mogelijkheden voor nieuwe concepten voor de automatisering. Complexe configuraties worden namelijk eenvoudiger omdat ze geheel door de engineeringtool in de safetybesturing kunnen worden gedaan. Softwareontwikkelaars en elektrotechnici hoeven niet langer diepgaande kennis te hebben van machines en de handleiding van andere fabrikanten.

Flexibiliteit in veiligheidstoepassingen
MVK Fusion integreert alle veiligheidsaspecten in één module: met drie veiligheidsingangpoorten van twee kanalen, een veiligheidsuitgangpoort met twee veiligheidsuitgangen, en een IO-Linkpoort van Klasse B met veilige uitschakeling. Hiermee voldoet de gebruiker aan strenge veiligheidsnormen en worden zowel medewerkers als machines beschermd.

Veiligheidsconfiguratie met een muisklik
Configureren van veiligheidssensoren en actuatoren is eveneens eenvoudig. De gebruiker kan de veiligheidsfunctie in de engineeringtool selecteren en met een paar muisklikken is de configuratie voltooid. Het is niet nodig om extra software van de fabrikant te gebruiken.

Hoogwaardige prestaties
Het systeem is daarnaast geschikt voor applicaties met hoog vermogen waarvan de betrouwbaarheid nooit in het geding mag komen. Het is geschikt voor Conformance Class C- (IRT), Shared Device- en Netload Class III-applicaties.

Kenmerken
Verder heeft het systeem een uitgebreide diagnostiek en detecteert fouten snel. De geïntegreerde webserver slaat deze fouten op. Het bevat een robuuste metalen behuizing die bestand is tegen lasvonken terwijl een draaischakelaar zorgt voor de veiligheid.

Extreme omstandigheden
De module functioneert bij hoge buitentemperaturen (tot 60°C) in combinatie met hoge stromen (tot 16A). Voor deze extreme omstandigheden is een optioneel koellichaam beschikbaar, dat de levensduur van de module verlengt. Het systeem ook is ook te gebruiken op hoogtes, tot 3.000 meter.

Met de veldbusmodule MVK Fusion wordt de standaardisering van modulaire processen voor de gebruikers naar een nieuw niveau getild. Dit vereenvoudigt complexe configuraties en zorgt ervoor dat er minder modules nodig zijn. Lees er hier alles over >>

 

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op:
Murrelektronik BV
+31 (0) 85 222 02 82
sales@murrelektronik.nl

www.murrelektronik.nl