Je bekijkt nu De voordelen van automatisering in energienetwerken

De voordelen van automatisering in energienetwerken

Eén daarvan is de mogelijkheid te schakelen en bewaken op afstand. WAGO biedt hiervoor passende solutions, zo ook voor energienetwerken.

In eerste instantie kan WAGO technologie gebruikt worden om precies te identificeren waar energie-infrastructuur moet worden gemoderniseerd. In een later stadium kunnen WAGO controllers worden gebruikt, om processen te automatiseren en lastmanagement te ondersteunen. Met onze controllers en veldbuscouplers kunt u namelijk volledig onafhankelijk automatiseren, aangezien alle gangbare veldbus- en Ethernet-protocollen ondersteund worden. Dit betekent dat u gebruik kunt maken van uw bestaande protocollen en probleemloos kunt wisselen van protocol. Zo wordt het mogelijk gemaakt de capaciteit in het energienetwerk zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Warmtelevering als voorbeeld: altijd de juiste temperatuur

Warmtekrachtkoppeling en de daarmee samenhangende bouw en uitbreiding van stads- en lokale warmtenetten vormen een belangrijk onderdeel van de energietransitie. In termen van implementatie betekent dit dat warmtekoppelings- en overdrachtstations veilig moeten worden geautomatiseerd. De klant moet er gerust op kunnen zijn dat alle onderdelen naar behoren functioneren, vooral in het koude seizoen!

Dit zijn de voordelen van de WAGO Solutions:

  • Snelle en nauwkeurige foutopsporing.
  • PLC-functionaliteit voor implementatie van complexe controle en sturing.
  • De ondersteuning van alle gangbare veldbussystemen zoals PROFIBUS DP of MODBUS RTU/TCP voor soepele integratie van systemen van derden.
  • Telecontrol-protocollen zoals IEC 60870 of DNP 3.0 maken de verbinding met de centrale besturingssystemen mogelijk.
  • Intrinsiek veilige I/O-modules faciliteren de integratie van signalen van Ex-zones 0, 1 en 2 in het WAGO-I/O-SYSTEM.
  • De geïntegreerde web visualisatie stelt je in staat om processen ter plaatse of op afstand weer te geven.

Meer weten? Kijk op: https://www.wago.com/nl/energietechniek/energienetwerken