Je bekijkt nu Reduceren van opstart- en gebruikskosten van machines

Reduceren van opstart- en gebruikskosten van machines

Het verminderen van opstart- en gebruikskosten van machines in de automatiseringsindustrie vereist een doeltreffende machinebesturingsarchitectuur en -software op veldniveau. Festo heeft gereageerd op de behoeften van machinebouwers met het nieuwe Festo Automation Platform (AP), een besturingssysteem dat prestaties, flexibiliteit en kosten combineert. In de evolutie van digitale communicatienetwerken heeft het gebruik van veldbussen geleid tot verkorte bedradingstijden, versnelde opstartprocedures en verbeterde flexibiliteit van met veldbus uitgeruste machines.

Een uitdaging voor machinebouwers is het wisselen van bussystemen, vooral als grote eindklanten specifieke PLC-fabrikanten en Ethernet-bussystemen voorschrijven. Festo’s AP-systeem biedt een oplossing door machinebouwers in staat te stellen de PLC aan te passen aan klantspecificaties, terwijl tot 90% van de remote IO-componenten gemeenschappelijk blijft. Dit vereenvoudigt en verlaagt de kosten voor het ondersteunen van verschillende machines.

Het Festo AP-systeem is ontworpen met drie kernfactoren in gedachten: prestaties, flexibiliteit en kosten. Het hybride systeem levert modulaire, gedecentraliseerde IO’s op een schaalbare, flexibele en krachtige communicatie-backplane. Het systeem maakt flexibele configuraties mogelijk, integreert IO-Link voor parametrisatie en dataverzameling, en biedt geavanceerde diagnostiek op verschillende niveaus.

Het Festo AP biedt voordelen van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde besturingsarchitecturen, met een schaalbare, modulaire en flexibele gedecentraliseerde oplossing. Het systeem maakt het mogelijk gegevens snel en eenvoudig naar de PLC te uploaden, waardoor het zowel eenvoudig als krachtig is. Belangrijke kenmerken omvatten prestaties (tot 80 componenten met 50 m tussen modules), flexibiliteit (gedecentraliseerde/gecentraliseerde modulaire remote IO) en kostenbesparingen (verminderde complexiteit en kosten van componenten).

Kortom, het Festo AP-systeem biedt een innovatieve oplossing voor machinebouwers, waardoor ze kunnen voldoen aan specifieke klantspecificaties, kosten kunnen verminderen en klaar kunnen zijn voor de digitale fabrieken van de toekomst.