Je bekijkt nu VeiligheidsPLC voor Profisafe

VeiligheidsPLC voor Profisafe

De nieuwe AXC F XT SPLC 3000-veiligheidsbesturing van Phoenix Contact wordt gebruikt als een left-side extension op de PLCnext Controller AXC F 2152 of AXC F 3152. De leftside extension en de “gewone controller” werken samen als één veiligheidsPLC.

Deze left-side extension vult het PLCnext-portfolio aan met een krachtige Safety-PLC voor Profisafe-deelnemers in Profinet-netwerken. Daarbij kan de veiligheidsbesturing worden gebruikt in toepassingen tot veiligheidscategorie SIL 3 volgens IEC 61508/61511 en PLe volgens EN ISO 13849-1. 

 

De SPLC 3000 kan tijdens bedrijf als F-host met maximaal 300 F-devices communiceren en kan daarbij tegelijkertijd zelf ook als F-device in een bovenliggend Profisafe netwerk fungeren. De veiligheidsbesturing is volledig geïntegreerd in het open ecosysteem PLCnext Technology en biedt in combinatie met de rechtszijdig rijgbare Profisafe I/O-uitbreidingen van de Axiobus een hoge mate van modulariteit. De krachtige en redundant geconfigureerde, ARM-gebaseerde veiligheids-CPU’s hebben een kloksnelheid van 800 MHz voor kanaal 1 en 600 MHz voor kanaal 2.