Je bekijkt nu De nieuwe IO-Link-Master die écht even anders is

De nieuwe IO-Link-Master die écht even anders is

Met de SIG200 introduceert SICK een nieuwe lijn IO-Link-Masters die zich onderscheidt van de rest. Bijvoorbeeld met zijn krachtige geïntegreerde logica editor en de mogelijkheid op elke netwerkaansluiting tegelijk te kunnen communiceren met REST-API en veldbusprotocollen. Hierdoor is de SIG200 als standalone, in een bestaande netwerkomgeving of als Industrie 4.0 toepassing inzetbaar.

Met de Sensor Integration Gateway SIG200 introduceert SICK een IO-Link-Master die de toegang tot IO-Link-technologie en Industrie 4.0-toepassingen wel heel betaalbaar maakt. De gateway koppelt niet alleen IO-Link-sensoren met gangbare PLC-omgevingen, maar maakt ook de integratie met informatiesystemen op enterpriseniveau – lees: de cloud – mogelijk.

 

Parametrering en programmering

Voor de parametrering en configuratie van de IO-Link-sensoren die op de SIG200 zijn aangesloten, maakt u gebruik van de uniekge geïntegreerde webserver of van de SICK-configuratiesoftware SOPAS ET (parametrering gaat dan via USB of ethernet). Dankzij de krachtige logicaeditor met handige drag & drop-functionaliteit maakt u voor elke toepassing eenvoudig een systeemtaak aan (tot maximaal 20 logicablokken). De editor wijst zich vanzelf. U kunt er zonder softwarekennis mee aan de slag, wat u veel tijd bespaart.

 

Industrie 4.0-proof dankzij Dual Talk

De SIG200 biedt dankzij Dual Talk twee parallelle communicatiekanalen. Enerzijds kunnen via verschillende veldbusprotocollen digitale ingangen of IO-link-signalen van meerdere sensoren worden geregistreerd, gecombineerd, geëvalueerd en overgedragen. Anderzijds is via REST-API gegevensoverdracht naar de cloud of met een willekeurige Industrie 4.0-toepassing mogelijk. Deze parallelle communicatie brengt bijvoorbeeld ook statusmonitoring en voorspellend onderhoud van sensoren binnen handbereik.

 

Kerninformatie:

  • Sensor Integration Gateway voor eenvoudige instap in IO-Link-technologie en Industrie 4.0
  • Met 4 configureerbare IO-Link-Master-poorten (standaard I/O of IO-Link)
  • Eenvoudige parametrering via geïntegreerde webserver of via SOPAS-ET gebruikers-software (met behulp van USB- of ethernetaansluiting)
  • Krachtige logicaeditor, bereikbaar via webserver of SOPAS ET
  • Dual Talk: één communicatiekanaal voor de besturing (twee netwerkaansluitingen voor PROFINET/EthernetIP/EtherCAD), één kanaal voor cloudtoepassingen (REST-API maakt data van SIG200 en aangesloten sensoren beschikbaar)
  • Toepassingsmogelijkheden: bijvoorbeeld voor aansluiting van meerdere sensoren via één kabel of voor het maken van een brug tussen IO-Link en veldbussysteem


Voor meer informatie:

SICK B.V., Leijenseweg 111, 3721 BC Bilthoven / Tel: 030-2044000 / info@sick.nl. / www.sick.nl