Je bekijkt nu Ethernet communicatie voor EX omgevingen

Ethernet communicatie voor EX omgevingen

De GEN-3G excom gateway van Turck brengt signalen van Zone 0 met hoge datasnelheden naar het besturingssysteem

Turck opent de wereld van de procesindustrie voor digitalisering en Industry 4.0 met de eerste Zone 2 Ethernet gateway voor het excom I/O systeem.

Alle procesgegevens kunnen dus nu voor het eerst IT systemen bereiken voor analyse en evaluatie met voldoende snelheid via een parallel datakanaal – een snelle en gemakkelijke manier om conditiebewaking en voorspellend onderhoud te implementeren. Controllers en controlesystemen zijn hier beschermd tegen toegangspogingen. Het nieuwe GEN-3G multiprotocol apparaat werkt met hoge gegevenssnelheden in Profinet, Ethernet/IP of Modbus TCP netwerken zonder handmatige tussenkomst.

De geïntegreerde gateway switch maakt de implementatie van lineaire topologieën mogelijk die eenvoudig in het netwerk kunnen worden aangesloten om een ​​ring te vormen. Naast de hardware redundantie voor voedingseenheden en gateways, ondersteunt excom ook redundantieconcepten zoals S2 systeemredundantie om maximale beschikbaarheid te garanderen. excom kan ook speciale oplossingen bieden voor protocollen die geen standaarden voor redundantie specificeren. Het I/O systeem biedt dus een standaard redundantielandschap voor operators – ongeacht het protocol dat wordt gebruikt op de specifieke locatie of fabrieksonderdeel.

Ongeacht of excom wordt gebruikt voor Zone 1, 2 of de veilige zone: gebruikers kunnen altijd vertrouwen op dezelfde DTM, EDS of GSDML en dezelfde operatorlogica. Dit vermindert de vereiste training en zorgt voor flexibel gebruik door gespecialiseerd personeel in verschillende fabrieksonderdelen. Turck’s Cloud componenten en edge apparaten zoals de TX700 zijn ideale oplossingen voor het oproepen en routeren van de parallelle procesgegevens. De op maat gemaakte grafische gebruikersinterfaces voor industriële toepassingen vereenvoudigen de selectie van de relevante informatie. De analysesystemen kunnen worden gehost in de Turck cloud, door andere cloud leveranciers of in het lokale netwerk. Het gecodeerde Kolibri cloudprotocol van Turck en MQTT en OPC UA zijn beschikbaar als protocollen.

Download tekst en afbeelding: Turck0120.zip [ZIP, 5,42 MB]

Meer informatie

Link naar het product: GEN-3G excom gateway
In één oogopslag: Veilig gebruik van ethernet in Ex omgevingen
Technologie pagina: Ethernet in explosiegevaarlijke omgevingen
Applicatie bericht: Ethernet Signaal Connectie in de I&C ruimte
Application Note: Ethernet-based Automation of Modular Skids in Hazardous Areas
Link naar de producten – Ethernet Gateways GEN-N en GEN-3G