Je bekijkt nu Automatisering 4.0 met de JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA

Automatisering 4.0 met de JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA

Door digitalisering groeit het wereldwijde datavolume exponentieel. Steeds meer industriële processen worden bewaakt, geanalyseerd en geautomatiseerd met behulp van sensoren. Met de nieuwe JUMO Cloud en JUMO smartWARE SCADA levert JUMO een belangrijke bijdrage aan de intelligente fabriek van de toekomst.

JUMO is al jaren leverancier van branchegerichte totaaloplossingen en produceert hiervoor de complete hardware. Dit bestaat uit sensoren voor verschillende fysieke variabelen, regelaars en grafische dataloggers, en uit krachtige automatiseringssystemen.

De JUMO Cloud is de volgende logische stap in deze ontwikkeling. Het is gebaseerd op het “Software as a Service” (SaaS) model en is een Cloud-gebaseerde applicatiesoftware met een vooraf gedefinieerde gebruikersinterface.

Als IoT-platform voor procesvisualisatie, data-acquisitie, evaluatie en archivering voorziet JUMO Cloud in wereldwijde toegang tot meetgegevens via standaard webbrowsers. Het wordt gekenmerkt door een hoge mate van veiligheid en waardevolle visualisatie-, alarm- en planningsfuncties. Klanten kunnen de JUMO Cloud gebruiken om meerdere gedistribueerde fabrieken, processen of locaties in één dashboard te monitoren, waardoor de procesbetrouwbaarheid wordt vergroot.

Omdat JUMO de gegevensopslag met een redundante infrastructuur overneemt, is er ook een aanzienlijke tijdwinst voor de gebruiker. Professionele rapportage- en exportfuncties  verminderen aanzienlijk de tijd en moeite die nodig is voor het verzamelen van gegevens die bewijs vereisen.

Door de exclusieve samenwerking met Europese datacenters wordt aan alle DSGVO-standaarden voldaan.

De mogelijkheden van de JUMO Cloud variëren van eenvoudige alarmmeldingen tot conditiebewaking, tot en met volledige systeembesturing. De cloud is optimaal afgestemd op het nieuwe JUMO JUPITER hard- en softwareplatform, dat de kern vormt van het nieuwe JUMO variTRON automatiseringssysteem.

De JUMO smartWARE SCADA is -parallel aan de cloudoplossing ontwikkeld. Deze softwareoplossing op basis van JUMO Cloud bevindt zich in de automatiseringspiramide op besturingsniveau. JUMO smartWARE SCADA biedt eenvoudige toegang tot meetgegevens via gangbare webbrowsers en biedt functies voor weergave, evaluatie en opslag van uw procesdata. De visualisatie wordt uitgevoerd met behulp van een editor met geïntegreerde animatie en testtool.

JUMO smartWARE SCADA is daarmee een zeer schaalbaar en krachtig digitaliseringsplatform dat productie- en werkprocessen ondersteunt met efficiënte visualisatie-, alarm- en planningsfuncties. Dankzij een moderne webinterface is toegang tot de client mogelijk zonder installatie. Als klantgericht systeem heeft het ook individueel aanpasbare gebruikersrechten. De veiligheid wordt gegarandeerd door end-to-end encryptie met mogelijke twee-factor authenticatie volgens de laatste stand van de techniek.

Wat betreft de kosten kunt u met de JUMO Cloud kiezen tussen een vast tarief en een pay-per-use-model. De Cloud-opslag kan flexibel worden uitgebreid en aangepast aan de eisen van de klant.

Met de JUMO smartWARE SCADA is een variabele en klantspecifieke prijsstelling mogelijk.

Het ervaren JUMO engineeringteam staat voor u klaar om branche- en projectgerichte Cloud- en SCADA-applicaties te implementeren. Door de combinatie van hoogwaardige JUMO-hardware, een moderne Cloud-omgeving en innovatieve ingenieursdiensten biedt JUMO een “allround zorgeloos pakket” voor gebruikers uit de meest uiteenlopende branches.


Bezoek de website van JUMO voor meer informatie.