Je bekijkt nu Contactloze energie- en dataoverdracht met NearFi-modulen

Contactloze energie- en dataoverdracht met NearFi-modulen

Met NearFi brengt Phoenix Contact een nieuwe, innovatieve technologie voor de contactloze energie- en dataoverdracht over korte afstanden op de markt. Met de technologie is voor het eerst een draadloze, protocolonafhankelijk en latentievrije Ethernet-communicatie tot 100 Mbit/s via een luchtspleet van maximaal 10 mm mogelijk.
De technologie wordt voor het eerst gebruikt in de nieuwe NearFi-modulen, waarmee slijtagegevoelige connectoren of sleepringen in industriële toepassingen vervangen worden. Dat is vooral van toepassing, waar door vervuiling, vibratie of regelmatig contact beperkingen ontstaan.

Door de individuele montagemogelijkheden kunnen de modulen eenvoudig en flexibel gemonteerd worden. Ze kunnen vanuit willekeurige richtingen of roterend naar elkaar worden geleid en hoeven zich niet exact boven elkaar te bevinden. De rondom lopende optische signalering met duidelijk zichtbare led’s geeft de bedrijfstoestand van het koppeltraject vanuit elke invalshoek aan. Dankzij de robuuste IP65-behuizing met M12-aansluitingen voor Ethernet en voedingsspanning zijn NearFi-modulen ook in veeleisende omgevingen te gebruiken.

NearFi-technologie | PHOENIX CONTACT