Je bekijkt nu Flexibele IO-Link klasse A master

Flexibele IO-Link klasse A master

De TBEN-L-8IOLA van Turck verbetert de kostenefficiëntie in typische IO-Link toepassingen voor complexe sensorsystemen en randapparatuur

Turck heeft de TBEN-L-8IOLA klasse A IO-Link master toegevoegd aan haar IO-Link portfolio. De Ethernet I/O module met de robuuste TBEN-L behuizing biedt acht klasse A IO-Link master poorten. Klasse A-poorten genieten de voorkeur voor het aansluiten van intelligente sensoren omdat hun digitale kanalen en spanningsniveau duidelijk gescheiden zijn. Elk van de acht vrouwelijke connectoren biedt twee universele DXP-kanalen, die afwisselend als ingang of uitgang kunnen worden gebruikt – zodat de universele module maximaal 16 kanalen biedt. De stroombelastbaarheid van 2A op pin 2 van alle poorten maakt ook de voeding van actuatoren met hogere vermogensvereisten mogelijk.

Als Turck multiprotocol-apparaat kan de nieuwe master zonder tussenkomst van de gebruiker worden gebruikt in Ethernet-netwerken met Profinet, Ethernet/IP of Modbus TCP. Andere multiprotocolfuncties zijn geïntegreerd, zoals een switch voor lineaire topologieën en een webserver. Net als alle andere Turck IO-Link masters uit de TBEN-serie beschikt ook deze module over SIDI Simple IO-Link Device Integration en de IODD Configurator in de webinterface.

De Ethernet I/O-module is beschikbaar in twee varianten: met L-gecodeerde M12-connectoren of 7/8″ 4-pins ronde connectoren. Met een temperatuurbereik van -40 tot 70 °C en met bescherming volgens IP67 en IP69K is de nieuwe I/O-module ook perfect geschikt voor veeleisende omgevingen.