Je bekijkt nu <strong>Intelligente stroomvoorziening rechtstreeks in het veld</strong>

Intelligente stroomvoorziening rechtstreeks in het veld

Deze voedingen in het veld hebben IO-link geïntegreerd.

Steeds meer gebruikers monteren besturingscomponenten decentraal bij de machine in plaats van in de schakelkast, bijv. IO-Link-masters of andere veldmodules. Bij de klassieke voeding vanuit de schakelkast ontstaan er kritische spanningsverliezen veroorzaakt door hoge stromen en lange kabels. Om dat te voorkomen, biedt ifm een krachtige netvoeding aan voor de montage direct in het veld.

Beveiliging in het secundaire circuit

Geïntegreerde elektronische zekeringen beschermen de componenten, die zijn opgenomen in het 24V-circuit, op betrouwbare wijze tegen te hoge stromen en kortsluiting, die via IO-link zelfs zijn uit te lezen.

Voordelen

Instelbare uitgangen

Via druktoetsen op de netvoeding is de 24V-spanning van de uitgangscircuits binnen grenzen in te stellen. Die kan bijvoorbeeld iets verhoogd worden, zodat ondanks de spanningsvermindering over langere kabellengte nog steeds exact 24 V is bij de verbruikers aankomt. De gebruiker kan ook de uitschakelstroom van de vier elektronische zekeringen instellen. Dat biedt maximale bescherming bij kortsluiting of overbelasting in het secundaire circuit. Oorzaak van het ‘trippen’ is te herleiden!

  • De montage in het veld vermindert spanningsverliezen door lange kabels.
  • Geen schakelkast nodig, dankzij beschermingsgraad IP 67.
  • Uitgangen beveiligd dankzij elektronische zekeringen.
  • Uitgangsspanning instelbaar, stroom voor elke uitgang apart instelbaar.
  • Status- en diagnose-LED’s en IO-link embedded.

Bediening en weergave

Aan de voorzijde beschikt de netvoeding over drie toetsen voor het instellen van de stroom- en spanningswaarden. Een reeks leds in verschillende kleuren biedt bovendien een snel overzicht van de status en maakt in geval van storingen een snelle diagnose mogelijk. Het toont de actuele belasting van de voedingseenheid weer of de afzonderlijke uitgangsstroomkringen van 0…200%, ingestelde stroom- en spanningswaarden en welke zekeringen geactiveerd zijn. Voor elke uitgangsstroomkring is een knop beschikbaar om de zekering te resetten.

Hoge betrouwbaarheid

Elektronische zekeringen herkennen op betrouwbare wijze kortsluitingen, zelfs bij hoge kabelweerstanden. Door de vier afzonderlijk gezekerde uitgangsstroomkringen wordt een defecte stroomkring selectief uitgeschakeld, de intacte stroomkringen blijven ongehinderd actief. Ook bij hogere stroompieken, zoals bij het schakelen van capacitieve lasten, is de voedingsspanning gegarandeerd.

Contact

ifm electronic b.v.

Deventerweg 1 e

3843 GA Harderwijk

www.ifm.com/nl

+ (31) (0)341 – 438 438

info.nl@ifm.com