Je bekijkt nu Single Pair Ethernet (SPE) – directe communicatie van sensor naar Cloud

Single Pair Ethernet (SPE) – directe communicatie van sensor naar Cloud

Tijdens PROFIdag 2022 bespreekt Dirk Kop van JUMO de voordelen van Single Pair Ethernet. Single Pair Ethernet is een op Ethernet gebaseerde communicatie die de basis vormt voor een groot aantal transmissieprotocollen. Aan de hand van een demo wordt de SPE technologie nader toegelicht.

Vereenvoudigd applicatiebeheer
De op ethernet gebaseerde communicatie technologie van SPE vormt de basis voor een groot aantal transmissieprotocollen. Het consistente concept maakt directe communicatie tussen de sensor en de Cloud mogelijk. Hierdoor kunnen individuele niveaus van de automatiseringspiramide worden gecombineerd waardoor applicaties kunnen worden vereenvoudigd.

Hoge flexibiliteit
Overdrachtsnelheden tot 1 Gbit/s en kabellengtes tot 1000 meter zorgen voor een hoge mate van flexibiliteit. Door slechts één aderpaar te gebruiken (Single Pair) wordt de bekabeling aanzienlijk verminderd en kan gebruik gemaakt worden van bestaande bekabeling. Bovendien worden de afzonderlijke sensoren direct van energie voorzien via de SPE-lijn (PoDL= “Power over Data Line“), wat de installatie- en bekabelingsinspanningen verder vermindert.
Apparatuur uitgevoerd met SPE-interfaces bieden de mogelijkheid voor Ethernet-gebaseerde communicatie van sensor naar Cloud, PLC of automatiserinssyteem.
Tijdens PROFIdag 2022 licht Dirk Kop van JUMO de Single Pair Ethernet technologie in combinatie met digitale sensoren en MQTT nader toe.

De JUMO Groep, met hoofdkantoor in Fulda, heeft wereldwijd meer dan 2.400 mensen in dienst en is een van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van industriële sensor- en automatiseringstechnologie. JUMO-producten worden over de hele wereld gebruit., Bijvoorbeeld in de sectoren verwarming en airconditioning, voeding en dranken, duurzame energie, water en afvalwater en in de industriële ovenbouw. De bedrijfsgroep omvat 5 vestigingen in Duitsland, 25 dochterondernemingen in Duitsland en daarbuiten, alsmede meer dan 40 agentschappen wereldwijd. De omzet bedroeg in 2021 281 miljoen euro.