Je bekijkt nu Bestuurslid Christian van Os stelt zich voor

Bestuurslid Christian van Os stelt zich voor

Mijn naam is Christian van Os en sinds 2019 maak ik deel uit van het bestuur van PI Nederland als algemeen bestuurslid. Momenteel ben ik inmiddels al weer bijna 10 jaar werkzaam bij elobau Benelux waar ik verantwoordelijk ben voor Sales en Marketing in de Benelux. Hier houd ik me bezig met oplossingen voor de industrie en Off-Higway voertuigen.

Eigenlijk ben ik al mijn hele werkzame leven bezig met techniek. Vanaf de MTS als engineer voor glasvezelringen, na meerdere jaren de overstap gemaakt naar de procesindustrie, en nu alweer bijna 10 jaar in o.a. machinebouw en voertuigen. Als je gewoon bezig blijft valt het mee, maar dan realiseer je je (bij het schrijven van een stukje voor PI Nederland) dat je toch alweer meer dan 25 jaar actief bent in de techniek.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn gezin en genieten van de weinige vrije tijd die je samen hebt met snel opgroeiende pubers. Gelukkig hebben we reizen als gezamenlijke hobby, en dat doen we dan ook regelmatig

De afgelopen 18-24 maanden zijn bijzonder uitdagend geweest en in veel gevallen hebben we nog steeds te maken met grote uitdagingen, alleen vaak anderen. De volgende uitdaging dient zich al aan terwijl je nog druk bent met de vorige.

Met het begin van de corona pandemie kwam het uitblijven van persoonlijk contact. Niet meer face to face…. Alles via Teams. Dat is overgegaan in een enorm tekort aan ruwe materialen en componenten. Is er echt een tekort, of is de vraag zo enorm gegroeid? Waarschijnlijk een beetje van beide.

elobau is een onderneming die al meer dan 10 jaar klimaat neutraal produceert en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Niet omdat het leuk klinkt, maar vanuit een diep gewortelde overtuiging. Toch hebben ook wij een flink stukje bijgeleerd in efficiëntie en planning gedurende deze periode. Iets dat ons goed van pas gaat komen met de enorme uitdagingen die nu op onze deur staan te kloppen met de inflatie en extreem toegenomen energie kosten.

Ik hoop dat elobau als onderneming ,en PI-Nederland als vereniging iets voor jullie kan betekenen in deze uitdagende tijden.