Certified PROFIBUS Installer

Wanneer:
6 maart 2018 – 7 maart 2018 hele dag
2018-03-06T00:00:00+01:00
2018-03-08T00:00:00+01:00
Waar:
Raamsdonkveer
Contact:

De opleiding Certified PROFIBUS Installer richt zich volledig op technici die zich bezighouden met het installeren, bekabelen en testen van PROFIBUS DP/PA apparatuur. Deze groep mensen is vaak de laatste schakel in een project en krijgt de meeste druk te verduren als bij oplevering, of gedurende haar life cycle de installatie niet goed functioneert.

Details

Trainingswijze: Praktijk, theorie en examen (MBO-4 niveau).
Duur: 2 dagen (9:00 – 17:00 uur)

Waarom kiezen voor deze opleiding?

Onderscheid jezelf van de concurrentie met een gecertificeerd diploma
Leer problemen snel op te pakken
Werk met 1e klas apparatuur

Word Snel een Certified PROFIBUS Installer

PROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren.

Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd.

Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.

De Installer opleiding duurt 2,5 dagen die zijn opgebouwd uit praktijksessies, theorie en een halve dag examen. Na de opleiding bent u direct in staat om PROFIBUS installaties te onderhouden en problemen op te lossen. U krijgt een sterke theoretische onderbouwing en u kan de nodige meetinstrumenten zoals ProfiTrace hanteren. Na het met goed gevolg doorlopen van het examen, mag de cursist zichzelf Certified PROFIBUS Installer noemen en wordt hij/zij internationaal geregistreerd.
todo
Doelgroep

De doelgroep voor deze opleidingen zijn personen die verantwoordelijk zijn voor het aanleggen van de installatie en/of de afname van de installatie. De onderstaande tabel geeft een weergave van de doelgroepen voor de Certified Installer en de Certified Engineer opleiding.

Installateurs
Elektriciens
Paneelbouwers
Onderhoudsmensen
Hardware gebaseerd

Voor meer informatie of aanmelding, bezoek de website.