Je bekijkt nu CC-Link neemt ix Industrial® over als nieuwe standaardinterface

CC-Link neemt ix Industrial® over als nieuwe standaardinterface

De ix Industrial® Gbit Ethernet-connector die voldoet aan IEC 61076-3-124 is toegevoegd aan de bijgewerkte CC-Link IE TSN-specificatie.

Espelkamp, 23 augustus 2023 – De in Nagoya, Japan gevestigde CC-Link Partner Organization heeft de ix Industrial® Gbit Ethernet Interface Type A (conform IEC 61076-3-124) als nieuwe aanbevolen standaard toegevoegd aan de lijst “CC-Link IE TSN network communication specifications”. Als betrouwbare industriële oplossing vult ix Industrial® de bekende RJ45 en M12 X-gecodeerde oplossingen aan. HARTING biedt ix Industrial® met extra functies voor veeleisende toepassingen

CC-Link Partner Organization heeft in maart 2023 de herziene CC-Link IE TSN-specificaties (overzicht + implementatieregels) vrijgegeven. Naast de bekende RJ45- en M12 X-gecodeerde oplossingen wordt nu ook de ix Industrial® Type A-interface gespecificeerd (10-pins rechthoekige connector die voldoet aan IEC 61076-3-124). De ix Industrial® is internationaal gestandaardiseerd volgens IEC-norm 61076-3-124 en verzendt Ethernet tot 10 Gbit/s.


Bron: CC-Link IE TSN Specifications (Overview)

CC-Link gebruikers hebben nu een derde industriële Ethernet-interface voor twisted-pair kabels. Met zijn aanzienlijk hogere betrouwbaarheid en een apparaataansluiting die 70% kleiner is dan een RJ45-oplossing, biedt ix Industrial® veelbelovende miniaturisatiemogelijkheden.

De ix Industrial® interface, die al is opgenomen in de GigE Vision en PROFINET specificaties, wint nu ook aan populariteit met CC-Link. ix Industrial® profileert zich zo steeds meer als een algemene standaard voor betrouwbare Ethernet-netwerken.

Naast de standaardvariant biedt de HARTING Technology Group de connector ook aan met een extra uittrekhulp voor zeer compacte opstellingen van meerdere interfaces naast elkaar. Met de nieuwe Mini PushPull-serie is de ix Industrial® contrastekker ook verkrijgbaar in een waterdichte en stofdichte versie.

De voordelen in één oogopslag:

  • Gestandaardiseerd volgens IEC 61076-3-124
  • Cat 6A-overdracht
  • 360° afscherming voor absoluut betrouwbare transmissieprestaties
  • Voeding via PoE/PoE+
  • IP20/IP65 beschikbaar
  • Gereedschapsloze vergrendeling
  • Hoge robuustheid

Verkrijgbaar in:

  • Female: rechte hoek verticaal, verticaal, rechte hoek horizontaal
  • Connector: recht, rechte hoek (IDC, solderen)
  • Kabelsamenstellingen in verschillende lengtes en combinaties

Over CC-Link IE TSN

De CC-Link IE TSN specificatie, in 2018 geïntroduceerd door de CC-Link Partner Association, vertegenwoordigt een netwerk van de volgende generatie. Het verbetert het huidige CC-Link Industrial Ethernet door de integratie van Time-Sensitive Networking (TSN) technologie en standaarden met betrekking tot Gigabit Ethernet bandbreedte. Daartoe bevat de specificatie nu een compacte connector van industriële kwaliteit.

HARTING ix Industrial® met 70% kleinere apparaataansluiting dan conventionele RJ45 & HARTING Mini PushPull ix Industrial® IP65 in veldbevestigbare en omgespoten uitvoering.