Je bekijkt nu PROFINET met PA-profiel in de procesindustrie

PROFINET met PA-profiel in de procesindustrie

Toekomstvast – Krachtig – Gebruikersgericht

In de procesindustrie, en in het bijzonder in de automatiseringstechnologie, is digitalisering momenteel een hot topic. Het doel: sneller en effectiever kunnen reageren op gebeurtenissen in de fabriek en de markt dan voorheen.
Dit betreft zowel procescontrole als het vastleggen van gegevens en informatie van de fabriek. Beide vereisen krachtige en continue fabrieksbrede communicatietechnologie zoals die momenteel wordt geboden door Industrial Ethernet. Fabrikanten werken intensief samen met gebruikers aan het gebruik van deze technologie voor procesautomatisering.

Het project dat wordt uitgevoerd door PROFIBUS & PROFINET, waarmee vooraanstaande fabrieksautomatisering (FA) PROFINET-technologie ook kan worden gebruikt in procesautomatisering (PA), is daar een voorbeeld van. Dit omvat de uitbreiding van PROFINET-functies om ook aan de behoeften van PA te voldoen, zoals het onlangs gepubliceerde nieuwe PA-apparaatprofiel 4.0 met focus op PROFINET. Onderdeel hiervan is ook de ontwikkeling van een geavanceerde fysieke laag (APL) voor het gebruik van industriële Ethernet-netwerken – inclusief in mogelijk explosieve zones – en tevens voor apparaatintegratie met FD.

Dit PI-ontwikkeloffensief gaat uit van intensief contact met gebruikers en hun ervaring en verwachtingen. Het resultaat is dat “PROFINET met PA-profiel” nu concrete voordelen biedt voor alle vier de lagen van een plant, zoals weergegeven in de figuur hierboven.

Lees voor meer informatie de whitepaper op de website van PI International.