Je bekijkt nu 7,5 keer productiever met PROFINET

7,5 keer productiever met PROFINET

De tweede week van november was de PI Vereniging te gast bij een nieuwe locatie in Veenendaal, de Basiliek. Een centrale locatie in het midden van Nederland. Op deze dag stond industriële communicatie met de inzet van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link centraal.

AWL startte de dag met de inzet van PROFINET, hoe ziet AWL de toekomst binnen de markt en waar zien ze de mogelijkheden. Ook zij krijgen te maken met klanten die refereren naar “buzz woorden” als Agile, Smart, Big Data en Virtual Reality. Waarbij de wil van de managers vaak anders is, als dat van de wensen van de engineer, al met al genoeg uitdagingen. Hierna kwam de nieuwe generatie aan het woord, de PROFIstudents waren namelijk actief present op deze editie. Niet alleen omdat ze kwamen vertellen hoe zij de producten van de leden hadden geintegreerd binnen hun projecten, maar ook om hun projecten tentoon te stellen op de beursvloer.

In een aantal workshops kwam de bezoeker aan bod en kon deze actief aan de slag. Met daarnaast een informatief lezingen programma, waar Industrie 4.0 een prominente rol in nam. Meer dan de helft van de bezoekers zijn hier al mee bezig en andere zijn er naar aan het kijken.

Dat PROFIBUS nog lang niet weg te denken is, bewees de case van Bitburger Brouwerij, waar ze volautomatisch en volgens de regels van de brouwkunst de Bitburger biertjes produceren. Dat ze langzamerhand investeren in de integratie van PROFINET en IO-Link bewijst, dat PROFINET en IO-Link volwassen zijn en klaar zijn voor de integratie binnen PA installaties. Waar de procesautomatisering traditioneel PROFIBUS als veldbus gebruikt wordt, biedt PROFINET meer voordeel en mogelijkheden. PROFINET is het toekomstbestendige platform voor de procesindustrie!

De case van Boboli (bakt sinds 1998 een breed mediterraan broodassortiment, ambachtelijk en liefdevol bereide producten met de beste ingrediënten) waarbij met behulp van PROFINET de productie van 3.200 producten naar 24.000 producten per uur is gegaan, bewijst de unieke eigenschappen van PROFINET.

Dat security een steeds grotere rol speelt binnen het OT netwerk kwam meerdere malen terug, de bezoeker was zich bewust van de risico’s, maar is niet terughoudend tegen het remote benaderen van industriele omgevingen.

Voor de bezoekers was de PROFIdag 2017 een waardevolle dag en ook de leden hebben een mooie dag gehad. Graag zien wij u op de volgende editie.