IO-Link Safety protocol & wireless

IO-Link safety

IO-Link wordt extreem snel geadopteerd binnen de automatiseringsindustrie. Sinds de lancering in 2009 schrijft IO-Link haar eigen succesverhaal. Niet alleen zijn de groeicijfers uitzonderlijk in de laatste jaren, maar ook het aantal leden neemt continu toe waardoor er meer en meer devices uitgevoerd worden met IO-Link. Door verdere ontwikkeling kunnen talrijke en uiteenlopende nieuwe producten worden verwacht.

Zo is bijvoorbeeld de specificatie van een IO-Link Safety protocol afgerond en ondergaat deze momenteel een evaluatie fase waarbij TÜV Süd betrokken is. Op basis van het IO-Link Safety protocol worden safety-producten ontwikkeld die verbonden zijn aan verschillende systemen via IO-Link. Verschillende leden hebben al componenten ontwikkeld welke gebruik maken van Safety over IO-Link.

Ook op andere gebieden kunnen ontwikkelingen verwacht worden. Zo is er eind 2016 een nieuw profiel beschikbaar gekomen voor smart sensoren. Het profiel is een oplossing voor intelligente sensoren met IO-Link die de flexibiliteit en productiviteit binnen automatiseringssystemen laat toenemen door steeds meer functies toe te voegen.

Een ander onderwerp wat op de agenda staat is draadloze connectiviteit. Er is al enige tijd een werkgroep van verschillende leden bezig met dit onderwerp, binnenkort meer over de status rondom dit onderwerp!

Al met al de ontwikkelingen binnen IO-Link staan niet stil! Gezamenlijk met een steeds groter wordende groep leveranciers, proberen we snelle ontwikkelingen en verbeteringen te maken met IO-Link technologie. U kunt zich verheugen op veel nieuwe, krachtige en efficiënte IO-Link producten. We houden u op de hoogte!