Je bekijkt nu Gecombineerde trillings-/temperatuursensor met IO-Link

Gecombineerde trillings-/temperatuursensor met IO-Link

De CMVT-sensor van Turck evalueert trillings- en temperatuurgegevens intern en daarmee ook de eenvoudige retrofitting van conditiebewaking in bestaande installaties.

Turck heeft zijn productportfolio uitgebreid met de CMVT, een robuuste trillingssensor met geïntegreerde temperatuurmeting voor conditiebewakingstoepassingen. Trilling en temperatuur zijn de belangrijkste karakteristieke waarden om machinefouten, bijvoorbeeld door onbalans van roterende onderdelen, vroegtijdig te detecteren. De CMVT detecteert trillingen op drie assen en evalueert deze intern. Bij overschrijding van de ingestelde grenswaarden geeft hij direct een waarschuwingssignaal af – via IO-Link of als schakelsignaal

 

VOORDELEN

  • Onderhouds- en slijtagevrij
  • Machinebewaking zonder PLC-integratie dankzij interne data preprocessing
  • Ideaal voor nieuwe apparatuur en aanpassing van bestaande machines

Eenvoudig gebruik via IO-Link master
De schakeluitgang is bijzonder geschikt voor het opzetten van retrofit- en standalone-toepassingen, omdat hij direct als trigger voor een signaallampje kan worden gebruikt – zonder dat integratie in bestaande besturingssystemen nodig is. De inbedrijfstelling van de sensor is eenvoudig dankzij de Turck Vibration Monitor. De tool visualiseert de trillings- en temperatuurgegevens live in elke webbrowser en kan gemakkelijk worden gebruikt via elke Turck IO-Link master – zonder dat er extra software nodig is. Andere informatie, zoals bedrijfsuren, kan via IO-Link worden uitgevoerd en naar cloudsystemen worden verzonden.

Eenvoudigere conditiebewaking
De sensor detecteert versnellingen in g en trillingssnelheden in mm/s over een breed frequentiebereik. De slimme voorbewerking van de sensorgegevens maakt ook de directe uitvoer van piek-piekwaarden of rms-waarden van versnelling en snelheid mogelijk. De CMVT voert hier drempelwaarden uit in overeenstemming met ISO 10816-3, wat de conditiebewaking volgens de normen aanzienlijk vereenvoudigt.