Je bekijkt nu De FLEXtra PROFINET-Switch Familie breidt uit!

De FLEXtra PROFINET-Switch Familie breidt uit!

Helmholz, specialist op PROFINET en industriële netwerken, komt met een nieuwe telg binnen de Flextra familie. Een switch met 8 RJ45 en 2 SFP-poorten. Deze switch heeft het unieke design waar de FLEXtra-switches om bekend staan.

Naast het design, is de switch uitgevoerd met RJ45-poorten die zowel 100 Mbit als 1Gbit/s kunnen communiceren. De 2 SFP-poorten zijn multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld voor single-mode of multi-mode glasvezel van 1Gbit/s. Door deze diverse opties is de switch geschikt voor zowel PROFINET, als verkeer tussen bijvoorbeeld bedieningselementen en verschillende machines.

Met deze uitbreiding omvat De FLEXtra familie nu vier typen PROFINET-switches. Hierdoor is er altijd een ruim aanbod aan opties beschikbaar. Van 16 RJ45 poorten, tot verschillende combinaties van RJ45 met SFP sloten. Ook is er een unmanaged variant beschikbaar met 16 RJ45 poorten. Ook deze is uitgevoerd met 100/1000 MBit/s poorten.

De Flextra switches zijn geoptimaliseerd voor PROFINET en worden ook wel PROFINET-switches genoemd. PROFINET-switches zijn voorzien van alle protocollen benodigd voor PROFINET. Ook kunt u deze met de GSDML-file eenvoudig opnemen en configureren in de hardwareconfiguratie van uw PLC. Uiteraard voldoen deze switches aan PROFINET Conformance Class B en zijn ze direct eenvoudig inzetbaar.

Bij PROFINET-installaties adviseert Helmholz altijd gebruik te maken van PROFINET-switches.

Meer informatie over de switches vindt u op onze website. Ook kunt u hier informatie over de actuele beschikbaarheid terugvinden.